In iunie 2017, Grupul Teraplast a cumparat cu 4,3 mil. euro producatorul de panouri sandwich Interlemind din Serbia. Fabrica, inaugurata ieri, 11 octombrie, va beneficia pana la sfarsitul acestui an de investitii de 2,7 mil. euro in dezvoltare si capital de lucru de 4 mil. euro.

Grupul Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din Romania si unul dintre principalii producatori de materiale pentru piata constructiilor si instalatiilor a deschis pe 11 octombrie 2017 fabrica TeraSteel Serbia, specializata in productia de panouri sandwich. Unitatea de productie din Serbia este prima fabrica din strainatate inaugurata dupa 1990 si aflata in proprietatea unei firme romanesti. Cea mai mare companie din grupul Teraplast este firma omonima, al carei actionar majoritar este omul de afaceri Dorel Goia, care detine 46,82% din actiuni, potrivit datelor de la Bursa de Valori Bucuresti.

“Extinderea activitatii grupului Teraplast in Serbia, odata cu deschiderea fabricii din Leskovac este un nou pas in procesul nostru de dezvoltare, in linie cu obiectivele grupului pe termen lung. In 2018, pentru TeraSteel Serbia, tintim vanzari in valoare de 28 de milioane de euro, iar in ceea ce priveste pietele deservite, majoritatea panourilor produse in aceasta fabrica vor merge catre piata din Serbia, dar si catre export in tari din zona Balcanica”, a declarat Dorel Goia, presedintele consiliului de administratie al Teraplast.

Fabrica din Serbia are o capacitate de productie similara celei a subsidiarei TeraSteel Bistrita, unul dintre liderii pe piata de panouri sandwich, adica 2,2 milioane mp/an, dar si utilaje similare. TeraSteel Serbia va deservi in principal tari precum Serbia, Bulgaria, Macedonia, Bosnia, Croatia si Muntenegru, dar si piete secundare precum Ungaria, sudul Romaniei si nordul Greciei. Panourile sandwich sunt folosite in realizarea constructiilor de tip industrial, precum hale, depozite, centre comerciale si depozite frigorifice.

“Leskovac a aratat din nou faptul ca este un oras oportun in atragerea de investitii, dovada ca prietenii nostri din Romania au ales sa deschida o fabrica aici. Un investitor multumit va atrage intotdeauna alti potentiali investitori, de aceea ne vom asigura ca TeraSteel va beneficia de toate conditiile necesare derularii activitatii in orasul nostru”, a declarat Goran Cvetanovic, primarul orasului Leskovac.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri