Rompetrol intentioneaza sa investeasca anul viitor circa 40-44 milioane euro in constructia unei termocentrale in cogenerare cu o capacitate de peste 110 MW, care va livra electricitate in principal Rafinariei Petromidia, a declarat presedintele Grupului Rompetrol, Dinu Patriciu.
Patriciu a motivat intentia de a construi aceasta termocentrala spunand ca, in conditiile in care contractul de preluare de catre Rompetrol a CET Midia nu s-a semnat, era nevoie de o sursa alternativa de energie, informeaza NewsIn. El a mai spus ca Rompetrol va demara constructia termocentralei la inceputul anului viitor aceasta urmand sa fie pusa in functiune dupa 18 luni. Termocentrala va functiona cu pacura si gaz.

"Majoritatea rafinariilor au cate o termiocentrala pe cogenerare. Pana la sfarsitul anului vom finaliza proiectul si la inceputul anului urmator incepem constructia. Sutudiile de fezabilitate ne arata ca necesarul de energie este de cel putin 110 MW", a subliniat reprezentantul Rompetrol. Energia electrica produsa aici ar urma sa fie folosita atat pentru a acoperi nevoile rafinariei si ale Rompetrol in general, cat si pentru livrarea contra cost in sistemul energetic national.

Potrivit presedintelui Rompetrol, Rafinaria Petromidia consuma in prezent intre 40 si 45 MWh, iar consumul acesteia maxim este de 80-90 MWh. Rompetrol a castigat in urma cu aproximativ doi ani licitatia pentru preluarea CET Midia, dar, pana in prezent, compania nu a semnat contractul de preluare a termocentralei. Rompetrol detinea anterior scoaterii la privatizare 43% din actiunile CET Midia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri