Rafinaria Astra Romana Ploiesti a afisat, marti un profit net de 226.675 lei in trimestrul al treilea al anului 2006, in vreme ce in perioada similara a anului trecut compania a inregistrat o pierdere de 10,53 milioane lei, informeaza NewsIn.

Cifra de afaceri a companiei a scazut cu 25% in trimestrul al treilea, de la 2,907 milioane lei in 2005, pana la 2,164 milioane lei in aceeasi perioada a anului curent.

In primele noua luni ale anului, Rafinaria Astra Romana Ploiesti a afisat o cifra de afaceri de 6,961 milioane lei (1,966 milioane euro), de doua ori mai mica decat in intervalul similar al anului trecut, cand afacerile companiei au fost de 13,088 milioane lei.

Rafinaria a reusit sa reduca de opt ori pierderile, de la 16,39 milioane lei in primele noua luni ale anului 2005, pana la 2,83 milioane lei in perioada similara a anului curent.

Rafinaria a incheiat primul semestru al anului 2005 cu o pierdere de 5,8 milioane lei si o cifra de afaceri de 101,8 milioane lei. La sfarsitul anului, cifra de afaceri a companiei a fost de 15,47 milioane lei si un profit de 2,29 milioane lei.

Rafinaria Astra Romana din Ploiesti are un capital social de 113,5 milioane lei. Principalul actionar al rafinariei este fondul cipriot Kreyton Ltd., care detine 47,45% din rafinarie. Asirom detine 21,89%, iar Broadhurst are o detinere de 17,37%. La sfarsitul lunii mai, actionarii companiei au decis cu majoritate de voturi sa respinga propunerea companie de a retrage actiunile rafinariei de ca tranzactionare.

Actiunile companiei se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti din data de 8 septembrie 1998. Comisia Bursei de Valori Bucuresti (BVB), care analizeaza admiterea la tranzactionare, a propus, saptamana trecuta, trasferul titlurilor companiilor UCM Resita si Rafinaria Astra din Ploiesti de la categoriile actuale, pe fondul unei lichiditati reduse. in cazul Rafinariei Astra Romana Ploiesti, Comisia de Admitere la Tranzactionare a BVB a propus transferul titlurilor de la prima categorie la categoria a treia. Principalul motiv a fost gradul redus al tranzactiilor cu actiunile companiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri