Tractorul Brasov va fi divizata in active care vor fi scoase la licitatie la inceputul primaverii, prioritara urmand sa fie mentinerea fluxului de productie, a declarat presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Teodor Atanasiu
"Am discutat cu sindicatele si conducerea de la Tractorul si am ajuns la o propunere comuna care da sanse uzinei sa continue productia de tractoare. Este prioritara vanzarea macroactivului de productie, care va fi vandut in bloc, in timp ce restul vor fi vandute activ cu activ", a afirmat Atanasiu pentru NewsIn. Din divizarea societatii brasovene in module viabile ar mai putea rezulta alte doua grupari de active: sectoarele calde (turnatoria, fonta) si utilitatile de apa si furnizare de energie.

Planul de restructurare urmeaza sa fie aprobat in sedinta Adunarii Generale a Actionarilor din 27 noiembrie. Ulterior va fi demarat procesul de vanzare de active. "Reevaluarea este deja facuta, cu exceptia unui activ care include cam multe terenuri. Este posibil sa existe si interese imobliare la Tractorul, dar nu ma deranjeaza atat timp cat se face si productie de tractoare", a spus presedintele AVAS.

In privinta disponibilizarilor de personal, Atanasiu a precizat ca este posibil ca viitorul investitor sa aiba nevoie de mai multi angajati decat sunt in prezent la Tractorul, 1.930 de salariati, iar pe de alta parte ca a avertizat sindicatele ca, din 2007, nu vor mai fi posibile disponibilizarile insotite de plati compensatorii.

Potrivit lui Atanasiu, compania indiana Mahindra&Mahindra este, in continuare, interesata de Tractorul Brasov. "Reprezentantul AVAS, care l-a insotit pe presedintele Basescu in India, a avut o discutie cu cei de la Mahindra care au spus ca sunt interesati sa cumpere fluxul de productie", a afirmat presedintele AVAS.

In vara acestui an, AVAS a realizat un plan de restructurare a societatii in vederea privatizarii si de disponibilizare de personal. Potrivit AVAS, vanzarea pe module viabile a societatii este cea mai buna sansa pentru privatizarea Tractorul.

Datoriile uzinei catre bugetul de stat se situeaza la 700 milioane lei, iar cele catre furnizorii de utilitati, la 50 milioane lei. Mai mult, Tractorul inregistreaza zilnic pierderi de un milion lei, care au determinat pierderi totale de 110 milioane in 2005. Pentru anul in curs pierderea planificata este de 135 milioane lei.

Planul de restructurare ar fi trebuit sa fie aprobat de catre AGA societatii la sfarsitul lui octombrie, dar din cauza schimbarii conducerii AVAS, prin demiterea lui Razvan Orasanu si inlocuirea lui cu Teodor Atanasiu, decizia a fost amanata cu o luna.

Pana in prezent, AVAS a primit scrisori de intentie de la diverse societati, pentru cumpararea activelor: Mahindra&Mahindra, India, Basprodex SRL Brasov, Asitrans reprezentata de Ilie Carabulea, Inter Agro Wine, Industrial Trust Provider, reprezentata de Bagiu Ovidiu Ilie, Mass Financial Corporation, reprezentata de Mircea Popescu, si Societatile Comerciale Romane.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri