Carcotasilor care spuneau ca nu aveam vinuri bune, li s-a dat recent peste nas.
Tara noastra a luat nu mai putin de sapte medalii la Mondialul vinurilor care s-a desfasurat la Bruxelles. Dintre cele sapte medalii obtinute de vinurile romanesti in cadrul Concursului Mondial de la Bruxelles, cinci au fost adjudecate de Murfatlar Romania. Dintre toti producatorii romani participanti la aceasta manifestare, Murfatlar Romania a obtinut singurele medalii de aur, doua la numar, la care se adauga trei de argint.

Sub sloganul "Eticheta calitatii prin excelenta", Mondialul Vinurilor de la Bruxelles este de 11 ani cea mai inalta autoritate in domeniul aprecierii vinurilor. "Nu ratati ocazia de a va etala cunostintele folosite pentru a crea un vin unic si nici aceea de a va vedea produsele recompensate cu cea mai inalta distinctie existenta" spun organizatorii acestui concurs.

Datorita prestigiului concursului la el participa cei mai mari producatori din domeniu. O singura medalie obtinuta la Concours Mondial de Bruxelles inseamna aprecierea maxima de care poate beneficia un vin. Vinului premiat ii este recunoscuta calitatea deosebita. Mondialul de vinuri are recunoasterea oficiala a Uniunii Europeane si este auditat in fiecare an de autoritatile belgiene.

Cei mai renumiti specialisti isi dau cu parerea

A participa la Mondialul Vinurilor reprezinta pentru un producator cea mai mare provocare. Exista riscul ca vinuri bune sa nu fie premiate, pentru ca sunt altele cu calitati superioare. Totul depinde de verdictul celor care apreciaza vinurile la Bruxelles. Comisiile concursului sunt compuse din cei mai renumiti specialisti ai lumii. Ei trebuie sa aleaga in fiecare an cele mai bune vinuri la nivel mondial.

Murfatlar Romania a considerat ca trebuie sa raspunda provocarii de a participa la competitia de la Bruxelles, pentru a vedea unde se situeaza in cadrul competitiei globale. Au primit medalii de aur vinurile Rai de Murfatlar Grand Reserve 2001 si Lacrima lui Ovidiu 12, iar medalii de argint vinurile: Ferma Noua Chardonnay 2003, Trei Hectare Chardonnay 2002 si Merlot 2004.

Rai de Murfatlar Grand Reserve 2001 este un vin dulce care a mai fost premiat cu aur la Concursul International Bucuresti 2004. Lacrima lui Ovidiu 12 este singurul vin licoros din Romania. Dupa cum ii spune numele este un vin vechi de 12 ani. Se pare ca a meritat ca vinul sa stea atat la "dospit", pentru ca o medalie de aur merita rabdare. Iar importanta ei este cu atat mai mare cu cat vine sa rasplateasca maiestria vinificatorilor de la Murfatlar.

Ferma Noua Chardonnay 2003 este un vin sec din gama de vinuri super-premium. Si daca este super-premium nu putea decat sa fie super-premiat. Medalia de Bruxelles nu este prima obtinuta de acest vin, premiat si in cadrul altor concursuri internationale. Trei Hectare Chardonnay 2002 este un vin desavarsit, ca si colectia exclusivista din care face parte. Chardonnay "Trei Hectare" a mai primit distinctii in cadrul celor mai titrate competitii de profil la nivel mondial: aur la Ljubljana in 2003, argint la Concursul International de la Bucuresti in 2003 si din nou aur la acelasi concurs, editia 2004.

Merlot 2004 a reprezentat o surpriza exceptionala a recoltei 2004, surpriza rasplatita cu medalie de argint.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri