Actionarii companiei Alum din Tulcea vor analiza la inceputul lunii decembrie, propunerea conducerii companiei de majorare a capitalului social de la 160,33 milioane lei pana la 503,08 milioane lei, prin emiterea unui numar de 57,6 milioane de actiuni cu valoare nominala de 5,95 lei.
Actionarii companiei care detin titluri la data de 22 decembrie au la dispozitie o perioada de 30 de zile lucratoare pentru a-si exercita dreptul de preferinta in cadrul majorarii de capital, se mentioneaza in comunicatul transmis de Alum catre Rasdaq, informeaza NewsIn.

Actionarul majoritar al companiei este societatea Alro Slatina, care controleaza 98,21% din capitalul social al producatorului de aluminiu din Tulcea. Actionarii companiei Alro din Slatina au aprobat, in luna iulie, fuziunea cu compania Alum Tulcea, peste 89% din actionariat fiind de acord cu inceperea procesului de absorbtie a companiei tulcene.

Alum Tulcea si-a majorat de asemenea livrarile in 2005 pana la 530.000 de tone. Pana in 2010, productia de alumina ar urma sa ajunga la 1 milion de tone pe an.

Compania Alum produce mai mult de 500 de mii de tone de oxid de aluminiu si hidrati (hidroxid de aluminiu) si a fost infiinata in anul 1973. Actiunile sale sunt tranzactionate pe piata Rasdaq. Compania a incheiat primele noua luni ale anului cu o cifra de afaceri de 434,32 milioane lei (122,68 milioane euro), si un profit net de 21,43 milioane lei (6,05 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri