Actionarii companiei Alro l-au reales pe Christian Wuest in functia de administrator al societatii pentru un mandat de patru ani, incepand din data de 11 noiembrie, se mentioneaza intr-un comunicat transmis catre Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Actionarii producatorului de aluminiu din Slatina l-au reales ca vicepresedinte al consiliului de administratie pe Marian Daniel Nastase, pentru un mandat de patru ani, care va incepe tot la data de 11 noiembrie.

Producatorul de aluminiu Alro Slatina a afisat un profit net in primele noua luni ale anului de 226,37 milioane lei (64,3 milioane euro), de doua ori si jumatate mai mare decat profitul dupa impozitare de 83 milioane lei obtinut in perioada similara a anului trecut.

Afacerile companiei au crescut 49% in primele noua luni ale anului 2006 fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 1,12 miliarde lei la 30 septmebrie 2005, pana la 1,67 miliarde lei in 2006.

Profitul net realizat in trimestrul al treilea al anului 2006 a fost de 21,85 milioane lei, cu 18,6% mai mic decat profitul net de 26,87 milioane lei realizat in trimestrul trei al anului trecut. In schimb, cifra de afaceri de 545 milioane lei, realizata in trimestrul al treilea este cu 37,62% mai mare decat suma de 396 milioane lei realizata in perioada similara a anului trecut.

Compania are un capital social de 352,39 milioane lei. Actionarul principal al companiei este Marco Industrier BV care detine 85,26% din actiunile companiei. Un alt actionar seminificativ este Fondul Proprietatea care detine 10,05%, dar si compania Conef care detine 3,22%.

Alro a fost infiintata in anul 1963. In 1996 comapnia se transforma in societate pe actiuni si este listata la Bursa de Valori Bucuresti. In decembrie 2002, Marco Consortium incheie contractrul de privatizare cu Guvernul Romaniei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri