Actionarii societatii Interagro SA, detinuta de omul de afaceri Ioan Niculae, au decis garantarea unor credite bancare contractate de doua dintre companiile controlate de grupul Interagro, Ga-Pro-Co Chemicals SRL si Viromet SA, in valoare totala de 7,4 milioane euro, potrivit Monitorului Oficial consultat de NewsIn.
Actionarii Interagro SA au decis garantarea a doua credite, contractate de societatea Ga-Pro-Co Chemicals SRL, de la Piraeus Bank, in valoarea totala de 5,4 milioane euro, prin contracte de cautiune incheiate intre Piraeus Bank si Interagro SA, Ioan Niculae fiind imputernicit, in calitate de administrator, sa semneze, in numele si pe seama Interagro SA, contractul de credit si contractul de cautiune, se spune in Monitorul Oficial.

Ga-Pro-Co Chemicals SRL este una din companiile care exploateaza instalatiile fostului combinat de ingrasaminte chimice azotoase Azochim Savinesti, al carui pachet majoritar de actiuni a fost preluat, in 1997, de catre Interagro SA. Ga-Pro-Co Chemicals a achizitionat activele Azochim, societate aflata in procedura de dizolvare din septembrie 2005, contra unei sume de aproximativ 6,3 milioane euro.

Ga-Pro-Co Chemicals SRL a inregistrat, in 2005, pierderi de 1,77 milioane lei si o cifra de afaceri de 2,67 milioane lei.

Actionarii Interagro SA au mai decis garantarea creditului contractat de societatea Viromet SA de la Piraeus Bank, in valoare de doua milioane euro, prin contract de cautiune incheiat intre Piraeus Bank si Interagro SA. Garantarea creditului se va mai face prin avalizarea a trei bilete la ordin in alb emise de catre Viromet SA si prin contract de garantie reala mobiliara, avand ca obiect cesiunea drepturilor de creanta, reprezentand incasari, rezultate din contractele comerciale ale Interagro SA, in valoare de 3,5 milioane euro.

Viromet SA face parte din grupul Interagro din anul 2002, cand Interagro SA a preluat pachetul majoritar de actiuni al societatii, si are ca obiect de activitate producerea de metanol, rasini sintetice, produse prelucrate din mase plastice si produse de chimie fina.

In primul semestru al anului 2006, compania Viromet SA din orasul Victoria a inregistrat o cifra de afaceri de 41,5 milioane lei, iar in 2005, un profit net de 2,12 milioane lei si o cifra de afaceri de 116,88 milioane lei.

Companiile Viromet, Donawchem si Azochim ar putea fuziona, pentru a forma unul din cele mai puternice grupuri din industria chimica a Europei de Est, iar nou-formata companie ar putea fi listata la Bursa, declara, pe data de 30 august, Ioan Niculae, in emisiunea Closing Bell a postului The Money Channel.

Omul de afaceri a estimat atunci ca nou-formata companie va fi listata la Bursa in luna iunie anul viitor si va purta, cel mai probabil, numele uneia din cele trei companii. Viromet, Donawchem si Azochim au ca actionar majoritar grupul Interagro, controlat de Ioan Niculae.

Comentand asupra termenului extrem de scurt pana la posibila listare (iunie 2007 - n.r.), Ioan Niculae a afirmat ca au fost facuti pasi in acest sens, iar consiliile de administratie ale companiilor discuta despre procesul de fuziune.

Interagro SA a inregistrat, in 2005, un profit net de 5,19 milioane lei si o cifra de afaceri de 820,82 milioane lei.

Actionarii Interagro sunt Interaction SRL, Ioan si Maria Niculae, Claire Bilton si Anca Fratea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri