Praktiker Romania, retea de magazine de distributie de materiale de constructii si amenajari interioare a investit 16 milioane euro in doua magazine, amplasate la Satu Mare si Braila, pe care le va deschide pe 1 decembrie.
Fiecare din cele doua magazine are aproximativ 6.500 metri patrati spatiu de vanzare si in jur de 250 de locuri de parcare disponibile. Dupa aceste deschideri, numarul angajatilor companiei va depasi1.800 persoane.

Oferta de produse din magazinele companiei depaseste 40.000 de articole, incluzand materiale de constructii, decoratiuni pentru interior si exterior, produse sanitare, mobila, electronice si electrocasnice, produse pentru gradinarit. Acestor produse li se adauga serviciile adaptate, la care clientii au acces direct in magazin: comenzi speciale, combinare cromatica pentru vopsele, servicii financiare, transport, garantie retur, debitare lemn, servicii de cusut.

Prin inaugurarea magazinelor de la Satu Mare si Braila, reteaua Praktiker Romania va ajunge la un total de 14 centre comerciale operate, investitiile companiei germane in Romania depasind 120 milioane euro..Pana la Craciun, Praktiker Romania va mai deschide doua magazine, la Bucuresti V Vitan (al treilea din capitala) si la Baia Mare.

Reteaua companiei cuprinde in prezent doua centre comerciale la Bucuresti (Voluntari si Militari) si cate un magazin in orasele: Cluj-Napoca, Ploiesti, Timisoara, Brasovz, Bacau, Oradea, Constanta, Craiova, Arad, Tirgu-Mures.

Praktiker Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproape 380 milioane lei, in crestere cu 60% fata de 2004.

Compania a raportat in prima jumatate a lui 2006 o crestere a vanzarilor de 50 la suta fata de aceeasi perioada din 2005 in Romania, potrivit raportului financiar publicat pe pagina de internet a grupului.

"Rezultatele arata ca strategia de a ne intari prezenta in special pe pietele est-europene este corecta", a declarat cu acest prilej luna trecuta presedintele grupului Praktiker, Wolfgang Werner.

Principalul sau concurent de pe piata de bricolaj din Romania este Bricostore, care detine o retea de sapte magazine. Piata romaneasca a atras si interesul altor jucatori straini, compania germana Hornbach, austriecii de la Baumax care au inaugurat deja doua magazine la Brasov si Sibiu si francezii de la Mr. Bricolage, care vor inaugura primul magazin la sfarsitul lui noiembrie .

Reteaua Praktiker detine aproximativ 340 de magazine dintre care 275 in Germania si 65 in Luxemburg, Polonia, Ungaria, Romania, Bulgaria, Grecia si Turcia.

Praktiker a fost controlat pana la inceputul acestui an de grupul german de comert cu amanuntul Metro, care si-a vandut participatia de 40,5% la bursa, pentru aproape 500 de milioane de euro.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri