Producatorul de materiale de constructii Lafarge are in vedere investitii de circa 6,5 milioane euro, in implementarea la fabrica de la Hoghiz a standardelor europene privind protejarea mediului in activitatea de productie a cimentului, a aratat marti directorul fabricii Lafarge Ciment Hoghiz.

"La Hoghiz am investit 5 milioane euro intr-un nou filtru care sa se conformeze rigorilor care vor intra in vigoare de anul viitor. Avem in vedere reducerea emisiilor de praf si implementarea co-procesarii combustibililor alternativi. Pentru acest al doilea obiectiv sunt necesare investitii de circa 1,5 milioane euro", a explicat, citat de NewsIn, directorul fabricii Lafarge Ciment din Hoghiz, judetul Brasov, Edmund Piess.

Intre prioritatile companiei pentru 2007 se numara implementarea standardului european IPPC in ceea ce priveste emisiile de praf, precum si patrunderea pe segmentul combustibilior alternativi prin arderea deseurilor.

Peste jumatate din investitiile facute pana acum de Lafarge la Hoghiz au fost directionate catre protejarea mediului in masura sa rapunda normelor europene cu privire la emisiile de praf. "Ne asteptam ca in urmatorii doi ani, ponderea materialelor pentru dezvoltarea imobiliara sa scada in vanzarile noastre, urmand ca materialele de constructii pentru dezvoltarea infrastructurii sa aiba un rol deosebit in cifra de vanzari a Lafarge", a declarat directorul industrial Lafarge Ciment, William Pottier. Francezii de la Lafarge au realizat, in Romania, pana acum investitii totale de circa 320 milioane euro.

Lafarge Agregate si Betoane a obtinut in primele noua luni ale anului 2006, o cifra de afaceri de 75,11 milioane lei (21,22 milioane euro), cu 71,4% mai mare decat in perioada similara a anului trecut. Producatorul francez de ciment are la nivel mondial peste 80.000 de angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri