E.ON Ruhrgas a aprobat publicarea contractului de privatizare a Distrigaz Nord, precizand ca achizitia s-a realizat in cadrul unei licitatii transparente si corecte, in raport cu interesele economice ale Romaniei, se arata intr-un comunicat al companiei. Reprezentantii E.ON Ruhrgas precizeaza ca, prin aceasta masura, sprijina initiativa Guvernului de a face transparente contractele din domeniul energetic.

"Noi am primit aprobarea pentru Distrigaz Nord in cadrul unei licitatii transparente si corecte. Contractul de privatizare tine cont in special de interesele economice si, pe termen lung, de asigurarea de utilitati pentru Romania. Desi nu exista nici o practica internationala consacrata, am fost de acord cu publicarea contractului. Prin aceasta noi aratam ce obligatii si-a asumat E.ON Ruhrgas, pentru a asigura furnizarea de gaz in Romania, a spus Stephan Kamphues, membru al consiliului director al E.ON Ruhrgas International, citat in comunicatul remis NewsIn.

E.ON Ruhrgas a primit aprobarea pentru achizitionarea unei participatii de 51% din Distrigaz Nord in octombrie 2004. Procesul de privatizare a fost incheiat in vara anului 2005. Societatea, care intre timp functioneaza sub numele E.ON Gaz Romania, a initiat un program cuprinzator de investitii. Acesta foloseste in special la imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii.

E.ON Gaz Romania intentioneaza sa inlocuiasca 40% din reteaua de gaz aproximativ 7.000 km, se mai arata in comunicat. Din anul 2005, societatea a investit aproximativ 200 milioane RON (aproximativ 55,5 milioane euro) si a depasit prin aceasta in mod clar obligatiile investitionale asumate in contractul de privatizare. Prin aceasta E.ON Gaz Romania aduce o contributie hotaratoare pentru imbunatatirea asigurarii de utilitati, considera reprezentantii companiei.

E.ON Ruhrgas International are participatii in Romania si la producatorul de electricitate si caldura CCNE si la furnizorul de gaz S.C. Congaz S.A. Prin aceasta, concernul face parte dintre investitorii straini cei mai mari din Romania, mai spus reprezentantii E.ON Ruhrgas.

Cu exceptia Gaz de France, care urmeaza sa isi dea acordul miercuri, 29 noiembrie 2006, celelalte firme au transmis acordul pentru publicarea contractelor de privatizare, cu exceptia planului de afaceri, au precizat, marti, reprezentantii MEC. Contractele vor fi publicate pe site-ul ministerului, dupa primirea tuturor acordurilor.

Ministrul economiei si comertului, Codrut seres, a cerut, vineri, reprezentantilor OMV, Gaz de France, E.ON, E.ON Ruhrgas, CEZ si ENEL acordul pentru a face publice contractele de privatizare ale societatilor din domeniul energetic. "in vederea implementarii de catre Romania a standardelor de transparenta a actelor de administrare a patrimoniului statului, Ministerul Economiei si Comertului prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie si societatea comerciala Electrica S.A. au solicitat acordul firmelor care au achizitionat pachete majoritare de actiuni in cadrul procesului de privatizare a societatilor comerciale din sectorul energetic pentru a face publice contractele de privatizare incheiate", mai precizeaza reprezentantii MEC in comunicat.

Traian Basescu a anuntat in urma cu o saptamana ca Ministerul Economiei a fost insarcinat de CSAT sa desecretizeze toate contractele de privatizare ale companiilor din energie cu acordul acestora, iar institutiile statului, inclusiv Parchetul, sa analizeze corectitudinea acestora.

Codrut seres a precizat ca pe site-ul Ministerului Economiei si Comertului (MEC) vor fi publicate foarte rapid toate contractele incheiate de producatorii de energie cu intermediarii "cu preturi cu tot". seres a subliniat ca vor fi publicate doar contractele in vigoare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri