Producatorul de textile netesute, Siderma Bucuresti, investeste 4,9 milioane euro (17,2 milioane lei) in cumpararea unor utilaje necesare procesului de productie, potrivit hotararii generale a actionarilor publicata in Monitorul Oficial consultat de NewsIn.

Siderma Bucuresti va cumpara o linie completa de realizare a textilelor netesute, precum si o rama de finisare a netesutelor pentru imbunatatirea calitatii si eficientei produselor, in valoare de maximum 4,5 milioane euro (15,8 miloane lei). Pentru a finanta investitia, societatea va vinde punctul de lucru din cartierul Ghencea din Bucuresti.

Producatorul bucurestean de textile netesute va cumpara un desfacator si o masina de intertesere pentru implementarea liniei Thibeau cu o valoare de 350.000 euro (1,2 milioane lei). Pentru finantarea investitiei, amenajarea si modernizarea punctului de lucru bulevardul Timisoara din Capitala, compania va contracta un credit ipotecar de 800.000 euro (2,8 milioane lei), garantat cu 50% din activele societatii.

Siderma SA este o societate cu capital 100% privat, din care 59,7% este strain, potrivit paginii de internet a companiei. Din anul 2000, Siderma este membra a Asociatiei Europene a Producatorilor si Distribuitorilor de Netesute (EDANA). In luna iulie 1971, s-a semnat documentul ce atesta infiintarea Intreprinderii de Piele Sintetica si, ulterior, a primit numele Siderma. In primul an de functionare, societatea a avut o productie de aproximativ 200.000 de metri patrati, iar in anul 1976, capacitatea de productie a fost de zece ori mai mare.

Pentru a fi cunoscuta pe piata si pentru a-si promova produsele, Siderma a participat la o serie de targuri specializate, cum sunt: Lineapelle (Bologna, Italia), IDEA 01 (Miami, SUA) sau targul din Istanbul (Turcia). Siderma dezvolta productia de textile netesute in urmatoarele directii: o gama de captuseli de incaltaminte din netesute consolidate prin termosudare, textile netesute velurate - de tipul blanurilor sintetice si mochetelor, in special cele termoformabile pentru industria auto, textile netesute consolidate conventional si termic, cu sau fara agenti de liere, cu diverse densitati.

Societatea avea, in 2005, o cifra de afaceri de 7 milioane lei (1,9 milioane euro) si un profit de 98.000 lei (27.000 euro) si 100 de salariati.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri