Zapada care tot intirzie sa apara face in ciuda celor care si-au cumparat jeep, acestia neputind sa testeze calitatile masinilor pe timp de iarna. Potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), in 2004, s-au vindut 4.161 de masini de teren, din care doar 9 sint Hummer.
Numarul masinilor de teren comercializate in anul 2003 a fost de numai 3.383 de unitati. Piata a crescut, in 2004, cu 23%.

Masina de teren preferata de romani pare sa fie marca Toyota, din care importatorul marcii in Romania a vindut 522 de unitati. Pe locul doi la vinzarea de SUV-uri, la diferenta de citeva masini se situeaza Hyundai cu 482 de unitati vindute. Locul al treilea este ocupat de MCar Trading, care a comercializat un numar de 433 de masini de teren Mitsubishi si de Renault Romania care a vindut acelasi numar de masini Nissan. Bine s-au vindut si masinile de teren din marcile BMW (374 de masini), Volkswagen (324 de bucati) si Subaru (223 de unitati). Pe ultimul loc se afla compania Adval Capital Management Automotive Division, care a comercializat 9 masini de teren Hummer.

Marcile japoneze sint considerate robuste

Comparativ cu producatorii europeni, care nu au o oferta prea bogata in ceea ce priveste SUV-urile, japonezii au o oferta bogata de masini de teren, ne-a spus Marius Carp, directorul APIA. Masinile japoneze sint bune si foarte robuste, de aici si volumul mare de vinzari, a precizat el. Toyota Rav 4, spre exemplu, este disponibila in patru variante de motorizare dintre care unul pe benzina. Pretul, in functie de motor variaza intre 20.450-23.450 de euro, CIP. Hyundai se gaseste in doua variante, Terracan si Santa Fe in nu mai putin de cinci motorizari, din care trei sint diesel. Pretul la Hyundai variaza intre 18.990-32.000 de euro, cel mai scump model, preturi CIP. Mitsubishi are la dispozitie trei modele: Pajero, Outlander si Pajero Sport. Toate modelele beneficiaza de motoare atit pe benzina cit si diesel de puteri diferite. Renault Romania, importatorul Nissan, a lansat de curind un nou model al Nissan Patrol, al carui pret variaza intre 28.700 euro si 36.500 euro fara taxe, disponibil cu motor diesel si benzina. In materie de SUV singura companie europeana care poate concura cu companiile auto din Asia este Volkswagen. Din aceasta marca, importatorul Porsche Romania a comercializat anul trecut 324 de unitati Vokswagen Touareg. Pretul maxim la acest model il are virful de lance al modelului, Touareg V10, al carui pret este de pina la 55.000 de euro, fara taxe.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri