Directorul general al Romgaz, Alexa Iakob, a fost repus in functie, intrucat ordinul de suspendare cu valabilitate pentru 30 de zile a expirat pe 15 decembrie, a declarat pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al Romgaz, Mircea Hodarnau
"Domnul Alexa Iakob mi-a adus la cunostinta in aceasta dimineata ca a fost repus in functia de director general al societatii Romgaz. Ordinul de suspendare din functie expira astazi (vineri - n.r.), 15 decembrie", a precizat Hordarnau.

Directorii generali ai Electrica si Romgaz, Nicolae Coroiu, respectiv Alexa Iakob, au fost suspendati din functii pentru 30 de zile, la jumatatea lunii noiembrie, de catre ministrul de resort de atunci, Codrut Seres, ca urmare a demararii unei anchete a Corpului de control al ministrului economiei pe baza mai multor sesizari care acuzau nereguli in achizitii. Seres aratase ca, daca se vor constata nereguli, cei doi directori vor fi demisi.

Decizia de suspendare a celor doi directori generali a expirat vineri, 15 decembrie.

Directorul general suspendat al Romgaz, Alexa Iakob, a declarat, la inceputul acestei saptamani, ca ancheta Corpului de control la Romgaz s-a incheiat demult si ca anticipeaza ca nu s-au gasit nereguli.

Directorul general al Electrica, Nicolae Coroiu, a fost repus in functie in 6 decembrie de catre secretarul de stat pentru energie din Ministerul Economiei si Comertului, Darius Mesca. De asemenea, acesta a spus ca repunerea sa in functie a coincis cu data la care s-au terminat verificarile facute la Electrica de catre Corpul de control al ministrului economiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri