Consiliul de Administatie al producatorului de medicamente Zentiva a decis sa il numeasca pe Alexander Cernak in functia de administrator provizoriu al companiei, incepand din 1 ianuarie 2007, a informat.

Numirea lui Alexander Cernak, vine dupa ce Klass Age Postema a demisionat, in august, din functia de dire director general executiv, insa a ramas presedinte al Consiliului de Administratie al producatorului de medicamente din Bucuresti pana la 31 decembrie 2006.

Alexander Cernak va indepinii functia de presedinte al consiliului de administratie pana la prima adunare generala a actionarilor companiei, se mentioneaza in comunicat. Consiliul de Administratie a numit-o pe Manuela Voicila in postul de director general al companiei, post ramas vacant odata cu demisia lui Postema in luna august.

In primele noua luni ale anului, compania a obtinut un profit net de 18,28 milioane lei (5,16 milioane euro), in scadere cu 42,38% fata de perioada similara a anului trecut cand societatea a afisat un profit net de 31,73 milioane lei.

Cifra de afaceri de 167,06 milioane lei (47,19 milioane euro) obtinuta in primele noua luni ale anului 2006 este cu 10,31% mai mica decat in perioada similara a anului trecut. in primele noua luni ale anului 2005 Zentiva a fisat o cifra de afaceri de 151,44 milioane lei.

Producatorul de farmaceutice din Bucuresti a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 192,3 milioane lei si un profit net de 15,99 milioane lei. Compania are un capital social de 41,69 milioane lei.

Compania Zentiva SA Romania a fost contruita pe bazele Uzinei de Medicamente Bucuresti, infiintata in anul 1962. in anul 1998, denumirea societatii devine Sicomed SA. in 1998, actiunile societatii se tranzactioneaza la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti. Grupul Zentiva a achizitionat compania la sfarsitul anului 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri