Compania spaniola Mapsa a ales Campia Turzii pentru a investi in urmatorii patru ani 17 milioane euro intr-o uzina care va produce jante de aluminiu pentru marci de top din industria auto, au declarat pentru NewsIn, surse apropiate proiectului.
Investitia totala este de 17 milioane euro si se va derula intre 2007 si 2010. Cel mai devreme in luna mai a acestui an va incepe constructia unei hale de 12.500 metri patrati. Productia va demara in 2008 cu 130 de angajati, dar totul depinde de momentul in care se va termina constructia halei, au spus sursele citate.

Spaniolii sunt in curs de a cumpara un teren de 30.000 de metri patrati pentru investitia de la Campia Turzii, teren care ii va costa aproximativ 750.000 de euro.

in primul an, uzina va avea o capacitate de productie de 130.000 de jante din aluminiu, iar la inceputul lui 2011 capacitatea va fi de patru ori mai mare (530.000 de jante).

Mapsa a hotarat in a doua parte a anului 2006 hotararea de a construi o fabrica in Romania, insa nu alesese inca locul. Pe lista lor se aflau patru orase din Ardeal: Campia Turzii, Turda, Cluj si Zalau.

Mapsa este una dintre cele 210 companii ale grupului spaniol Mondragon Corporacion Cooperativa . Grupul cu sediul central in tara bascilor, are aproximativ 70.000 de angajati, iar vanzarile sale au depasit 10 miliarde euro in 2005.

Judetul Cluj a atras pana acum alte companii straine din domeniul pieselor auto. Astfel, germanii de la Eckerle produc componente electromecanice pentru automobile, spaniolii de la Caucho fac componente anti-vibratie pentru masini, iar spaniolii de la ACE produc componente electronice si cablaje pentru industria auto.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri