Compania Constructii Nuclearo Electrice se divizeaza in doua societati, Constructii Nuclearo Electrice si Constructii Nuclearo Edilitare, pentru a evita falimentul, potrivit proiectului de divizare publicat in Monitorul Oficial.

Divizarea societatii constructii Nuclearo Electrice se realizeaza prin desprinderea unor active si pasive si infiintarea unei noi societati, Constructii Nucleare Edilitare, potrivit NewsIn.

Divizarea are ca motivatie factori cum ar fi acumularea de datorii si penalitati, reducerea comenzilor de lucrari, structura patrimoniala defectuoasa, care au dus la situatia in care falimentul poate fi solicitat in orice moment de creditori, potrivit declaratiilor oficialilor companiei.

Societatea Constructii Nuclearo Electrice are un capital social de 351.397 lei, iar ca obiect principal de activitate constructia de cladiri si lucrari de geniu civil. Asociatii companiei sunt Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului cu 0,116% din actiuni, Asociatia Salariatilor cu 80,9%, restul de 18,9% fiind detinut de persoane fizice.

Societatea Constructii Nucleare Edilitare are un capital social de 234.265 lei si ca obiect de activitate activitatile imobiliare. Structura actionariatului va fi identica cu aceea a companiei din care s-a desprins.

Societatea Constructii Nuclearo Electrice va pastra in activul sau doar elementele indispensabile desfasurarii activitatii, iar celelalte active vor fi transferate catre Constructii Nuclearo Edilice. Odata cu elementele de activ, va fi transferata si partea proportionala de pasive.

Compania Constructii Nuclearo Electrice va participa la proiectul de relansare a lucrarilor la reactoarele 3 si 4, ca urmare a eliberarii de datorii si conform negocierilor cu oficialii Centralei Nucleare Cernavoda, potrivit reprezentantilor companiei. Ambele societati vor fi public detinute si listate la categoria de baza a Bursei de Valori Bucuresti, piata Rasdaq, astfel incat actionarii celor doua societati sa isi pastreze dreptul de instrainare a actiunilor fara ingradire.

Dupa primele noua luni din 2006, societatea Constructii Nuclearo Electrice a raportat pierderi de 36.053 lei, la o cifra de afaceri de 1,67 milioane lei. In 2005, compania a raportat pierderi de 1,9 milioane lei si o cifra de afaceri de aproape 8,5 milioane lei.Compania isi desfasoara activitatea de peste 20 de ani pe platforma nucleara de la Cernavoda.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri