Producatorii au redus pretul de vanzare la carnea de pasare cu 5%, masura fiind determinata scaderea vanzarilor in luna ianuarie, a declarat presedintele Uniunii Nationale a Crescatorilor de Pasari din Romania, Ilie Van.
"Producatorii au anuntat reduceri cu 5 % la pretul de vanzare atat la carnea de pasare, cat si la oua, dar acesta ieftinire la poarta fermei, nu o sa se simta si la consumator, intrucat comerciantii este putin probabil sa aplice aceasta reducere de pret", a declarat Ilie Van, citat de NewsIn. Acesta a precizat ca reducerea preturilor a fost determinata de scaderea vanzarii la carnea de pasare in luna ianuarie.

Presedintele UNCPR a mentionat ca scaderea vanzarilor in aceasta perioada este de asteptat in fiecare an, dupa perioada sarbatorilor de iarna. In legatura cu vanzarea carnii de pasare in luna decembrie, Van a spus ca nu s-a inregistrat nicio modificare comparativ cu restul lunilor din an.

"In luna decembrie, s-au vandut aproximativ 20 mii de tone de carne de pasare si peste 120 de milioane de oua, ceea ce reprezinta de fapt media lunara de peste an", a declarat Ilie Van. Despre evolutia preturilor la carnea de pasare in anul 2007, presedintele UNCPR a precizat ca "este prematur sa se faca o estimare in acest moment dar, cu siguranta, eliminarea taxelor vamale la import si implicit cresterea importurilor vor influenta si preturile practicate pe piata interna."

"In lunile ianuarie si februarie cererea de carne de pasare este mai redusa, astfel incat ne asteptam la importuri masive de carne de pasare incepand cu luna martie. Cu siguranta, cele mai multe importuri vor consta in pulpe de pui, pentru care exista o cerere mare din partea consumatorului roman. In egala masura, dorim sa exportam pe piata Uniunii Europene un produs putin solicitat, anume pieptul de pui", a spus Van.

Potrivit datelor furnizate de organizatia patleiala, in primele sase luni ale anului 2006, productia de carne de pasare in viu a crescut cu 9% fata de aceeasi perioada a anului 2005, de la 99,17 mii tone la 108,9 mii tone. UCPR a anuntat pentru perioada 2006-2007, un program de investitii de 170 de milioane de euro, mai mult de jumatate din aceasta suma, anume 90 de milioane de euro, fiind alocata pentru modernizarea abatoarelor.Din cele 170 de milioane de euro programate pentru investitii pana in 2007, UCPR a alocat 80 de milioane de euro pentru modernizarea fermelor de pasari.

In perioada 2002-2005, volumul investitiilor realizate in sectorul avicol a fost de 115 milioane de euro, din care 60 de milioane de euro pentru abatoare, respectiv 55 de milioane de euro pentru modernizarea fermelor. Volumul total al investitiilor necesare pentru a face face concurentei de pe piata europeana este estimat la 700 de milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri