Circa 12% din totalul volumului de vanzari inregistrat de agentia de turism Eximtur in 2006 a provenit din rezervarile, pe termen lung, de case de vacanta, vile si apartamente in strainatate, in asa-numitul sistem self-catering..

Inca de la lansarea, anul trecut, a acestui produs pe piata romaneasca, am inregistrat o crestere importanta a vanzarilor pentru astfel de vacante. Apartamentele, casele sau vilele de vacanta se adreseaza tuturor bugetelor, iar rezervarea unui astfel de apartament se poate face in functie de disponibilitati, sezon si numar de persoane, chiar si de la trei euro pentru o persoana pe zi, la un sejur de o saptamana", a declarat presedintele Eximtur, Lucia Morariu.

"Daca majoritatea clientilor nostri au optat anul trecut pentru un astfel de produs in special datorita variantei transportului cu masina propie si pe destinatii relativ apropiate, pentru aceasta vara estimam, pe fondul cresterii numarului de curse aeriene charter sau low-cost, o largire a razei de executie a acestui tip de vacanta. in acest fel, destinatii precum Insulele Canare, Marea Britanie, Irlanda, ori chiar Finlanda sau Norvegia, se vor adauga celor deja traditionale, usor de abordat cu autoturismul", a adaugat Lucia Morariu.

Potrivit presedintelui Eximtur, din volumul total de vanzari al anului trecut al Eximtur, vacantele de tip self-catering in case, vile sau apartamente au insemnat o pondere de aproximativ 12%, iar pentru acest an, procentul se va mentine similar, cu o marja de crestere de pana la 3%.

"Pe fondul intaririi leului in raport cu valuta europeana, preturile acestui produs sunt, in prezent, cu aproximativ 15% mai mici decat anul trecut, chiar daca, in euro, ele au ramas aceleasi, insa pentru cei care isi fac rezervarile din timp, exista, dincolo de posibilitatea de a alege dintr-o oferta mult mai larga, si avantajul combinarii cu tarifele low-cost ale companiilor aeriene, iar in final se poate obtine, in acest moment, un produs mai ieftin", a mai spus presedintele Eximtur.

Eximtur ofera, pentru sezonul de vara 2007, peste 16.000 de case si apartamente de vacanta in 27 de state, cum ar fi Bulgaria, Grecia, Turcia, Croatia, Italia, Spania, Franta si tarile nordice.

Touroperatorul Eximtur a incheiat anul 2006 cu un volum de afaceri de 27 milioane euro, fata de 20,3 milioane euro in 2005, din care peste doua milioane de euro au reprezentat vanzari de produse ale concernului german World of TUI. Compania Eximtur este unul din principalii touroperatori de pe piata romaneasca, oferind servicii complete de rezervari de bilete de avion , calatorii de afaceri, vacante in tara si strainatate, organizare de congrese si conferinte, precum si de cursuri de pregatire specifice activitatilor din turism. Eximtur dispune de opt agentii proprii si colaboreaza cu peste 400 de agentii partenere revanzatoare din intreaga tara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri