Actionarii Romstal Imex au aprobat divizarea societatii, in urma acestei proceduri rezultand Romstal Imex si Ego Investment, ultima firma avand in atributii gestionarea portofoliului de titluri de participare, alte investitii financiare si activitati de consultanta, potrivit Monitorului Oficial consultat de NewsIn.
Compania Romstal Imex, cu activitati in domeniile instalatiilor sanitare, ceramice, climatizare, corpuri de iluminat si echipament electrice, planuieste divizarea capitalului social si a patrimoniului si transferarea unei parti catre nou-infiintata firma, Ego Investment. Astfel, potrivit deciziei actionarilor Romstal Imex, noua companie va primi 22,04% din valoarea totala a activelor Romstal Imex, adica 50,86 milioane lei. In urma aceste divizari, activele Romstal vor fi de 447 milioane lei.

Din capitalul social de 13,94 milioane lei al Romstal Imex vor fi transferate circa trei milioane lei catre Ego Investment. Actionariatul Ego Investment va fi acelasi cu cel al companiei Romstal, rezultat in urma divizarii: Enrico Perini va detine 51% din capitalul social, Framan - 40% si Ovidiu Henter - 9%. Structura actionariatului celor doua companii este identica cu aceea a Romstal Imex inainte de divizare.

Romstal Imex a incheiat anul 2005 cu o cifra de afaceri de peste 385,6 milioane lei si cu un profit net de 45,46 milioane lei, potrivit datelor Ministerului Finantelor. Grupul Romstal avea la finele anului 2005 o cifra de afaceri de peste 905 milioane lei. Grupul era format, in anul 2005, din Valrom Industrie, Romstal Leasing, Valplast, Belform, Autoklass, Ink Consultanta Broker si City Garden.

Belgienii de la banca KBC au platit 70 milioane euro (240 milioane lei) companiei Romstal Imex pentru pachetul majoritar detinut la Romstal Leasing si INK Broker de Asigurari, potrivit unui anunt facut in luna decembrie. Tranzactia va fi incheiata in primul trimestru al anului 2007.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri