URBB a inregistrat in 2006 o crestere cu 15% in volum a vanzarilor de bere fata de anul precedent, iar cifra de afaceri a crescut cu 30% fata de 2005. Compania si-a indeplinit astfel obiectivele stabilite si si-a consolidat pozitia pe piata de bere, ocupand a 4-a pozitie in topul producatorilor internationali de bere prezenti in Romania.

Anul 2006 s-a dovedit a fi un an foarte bun pentru compania noastra, un an ale carui rezultate au confirmat o data in plus preferinta tot mai evidenta a consumatorilor pentru segmentul berilor premium. Urmand acest trend, pentru 2007 estimam o crestere cu 20% in volum a vanzarilor de bere ale companiei noastre fata de anul trecut, a declarat Shachar Shaine, Presedinte URBB.

Pana la sfarsitul anului trecut, proiectul de dublare a capacitatii de productie a fabricii Tuborg a respectat intocmai programarile facute initial - s-a incheiat faza de extindere a utilitatilor (sistemul de racire, recuperare CO2, tratamentul apelor reziduale etc), a inceput constructia celei de a doua berarii, care urmeaza sa asigure viitoarea crestere a capacitatii de productie, iar constructia Centrului Logistic, ce se intinde pe o suprafata de 3.5 ha, este in curs de finalizare. Centrul Logistic presupune o parcare, o zona destinata incarcarii camioanelor de mica si mare capacitate si un depozit (5.000 m).

Din investitia totala prognozata in acest proiect, care se va ridica in final la 50 milioane dolari, in 2006 au fost investiti 15 mil dolari. Din acestia, 4 mil Euro au fost alocati construirii Centrului Logistic, iar restul au fost directionati catre largirea capacitatii de productie a fabricii. in 2007, suma alocata procesului de extindere depaseste 20 milioane dolari si este directionata catre finalizarea constructiei noii berarii, extinderea capacitatii liniei de imbuteliere la cutii si dezvoltarea distributiei si logisticii. Aceasta investitie va asigura cresterea capacitatii de productie a fabricii pana la finalul anului 2007 la 2 mil. Hl.

Protectia mediului a ramas una dintre prioritatile companiei - proiectul de dublare a capacitatii de productie a fabricii respectand standardele de mediu ale Uniunii Europene. in 2006, suma investita in aceasta directie - reprezentand investitia totala intr-o instalatie care recupereaza dioxidul de carbon rezultat din procesul de productie a berii -, a depasit 900.000 dolari. in prezent, ambalajele materiilor prime si materialelor folosite in procesul de productie sunt valorificate si reciclate in proportie de 95%.

Lunar, cele 55 de fabrici pe care Grupul Carlsberg le detine in intreaga lume sunt supuse unei serii de teste menite sa evidentieze performantele in domeniul productiei, calitatii, protectiei mediului, sanatatii si securitatii in munca impuse de Grup. in urma testelor efectuate in luna iunie 2006, fabrica Tuborg, singura unitate de productie din Romania a Grupului, s-a clasat pe primul loc la nivel mondial, iar in clasamentul final al anului 2006 a ocupat una dintre primele cinci pozitii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri