Compania romano-elvetiana Swiss Golf&Leisure Development din Bucuresti a anuntat ca va amenaja primul teren de golf de 18 gauri din Romania, proiectul urmand sa fie deschis in toamna acestui an, in Capitala. Proiectul include si un ansamblu rezidential, iar valoarea totala investitiei se ridica la 50 milioane de euro.

In mod sigur in Romania, mai ales dupa intrarea in UE, dupa experientele tarilor vecine, a schimbarilor economice si avand in vedere situatia actuala a oportunitatilor de practicare a acestui sport, golful se va dezvolta in urmatorii ani intr-un mod cel putin imbucurator. Cerinta deja exista aproximativ 400 jucatori romani sunt pasionati de acest sport, a declarat Radu Chiriac, unul din actionarii companiei Swiss Golf&Leisure Development.

Exploatarea ansamblului de golf in afara de partea rezidentiala si infrastructura comerciala creeaza intre 200 si 250 de locuri de munca, partial cu cerinte de calificare speciala sau inalta. Este prevazut ca aceste pozitii sa fie ocupate, in masura posibilitatilor, de persoane din Romania.

In cazul in care nu se pot acoperi cerintele, dorim sa oferim posibilitatea de calificare sub indrumarea specialistilor din tari straine, completeaza Chiriac. In orice caz, pe o durata medie (2-3 ani) este de dorit ca cea mai mare parte din prestatii sa poata fi acoperite local.

Realizarea si exploatarea ansamblului implica si alte aspecte: finantarea partii imobiliare, leasing pentru parcul de masini de intretinere, activitatea sportiva (competitii la toate nivelele), activitatile
turistice, efectul de magnet pentru alte branse etc, care depasesc cadrul acestei informatii de presa.

Experienta dovedeste ca un ansamblu ca cel prezentat are un important impact economic pozitiv in regiunea respectiva.

Firma Swiss Golf&Leisure Development a fost infiintata in iunie 2006, actionarii fiind cinci persoane fizice din Elvetia si Romania. Participatia majoritara, de 54,9 %, este detinuta de Radu Dan Chiriac, cetatean roman care traieste in Elvetia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri