Reprezentantii Enel saluta decizia AVAS de a relua procesul pentru finalizarea privatizarii Electrica Muntenia Sud, subliniind ca firma italiana are o strategie industriala solida pentru imbunatatirea alimentarii cu electricitate in Romania.
Reprezentantii companiei italiene Enel isi exprima multumirea fata de decizia AVAS de a relua procesul de finalizare a privatizarii societatii Electrica Muntenia Sud. "Acest demers reprezinta un pas inainte in directia cea buna si ne da incredere in ceea ce priveste posibilitatea de a semna contractul de privatizare curand, pentru a finaliza tranzactia. Avem o strategie industriala solida pentru Romania si un plan de investitii pentru a imbunatati calitatea retelei de electricitate si a serviciilor. Credem ca este si in interesul clientilor din Romania ca un asemenea plan sa fie implementat cat mai curand posibil la Electrica Muntenia Sud, a declarat directorul Enel pentru Romania, Matteo Codazzi, citat de NewsIn.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a prelungit, miercuri, termenul pentru vanzarea pachetului de 67,5% din Electrica Muntenia Sud, cu 180 de zile, respectiv pana la data de 17 iulie 2007. "Conform legii, aceasta este cea de-a doua si ultima prelungire de termen de valabilitate a ofertei. Articolul 7 din Legea 137/2002 stipuleaza ca institutia publica implicata poate decide justificat prelungirea termenului de valabilitate pentru perioade succesive ce nu pot depasi 180 de zile fiecare si care nu pot insuma mai mult de 360 de zile", a precizat AVAS intr-un comunicat.

"Electrica Muntenia Sud este o unitate energetica importanta pentru economia romaneasca pentru care AVAS preia, din mers, procesul de privatizare. Obiectivul nostru este ca pachetul majoritar de actiuni detinut de stat sa treaca in proprietatea privata a unui investitor strategic in conditii de legalitate si transparenta totala", a declarat presedintele AVAS, Teodor Atanasiu. Pentru finalizarea procesului de vanzare a pachetului de 67,5%, guvernul trebuie sa aprobe principalele prevederi ale contractului de privatizare, sa se semneze contractul de vanzare cumparare de actiuni si sa se realizeze transferul dreptului de proprietate asupra actiunilor.

Oferta pentru vanzarea pachetului majoritar de actiuni al Electrica Muntenia Sud a fost publicata in iulie 2005, iar in septembrie au fost depuse expresiile de interes. Zece companii si-au manifestat interesul pentru a achizitiona pachetul majoritar de actiuni al Electrica Muntenia Sud: CEZ as Cehia, EnBW AG Germania, Gaz de France (GdF) Franta, lberdrola SA Spania, Enel SpA Italia, Union Fenosa Intemational Spania, EVN AG - Austria, AES Corporation - S.U.A., E.ON Energie AG Germania, RWE Energy AG Germania.

In decembrie 2005, s-a modificat strategia de privatizare, iar in ianuarie 2006 s-au depus oferte angajante. Opt companii au depus oferte angajante pentru preluarea pachetului majoritare de actiuni al Electrica Muntenia Sud: CEZ Cehia, Gaz de France (GdF) Franta, lberdrola SA Spania, Enel SpA Italia, Union Fenosa International Spania, EVN AG Austria, AES Corporation - S.U.A., RWE Energy AG - Germania.

In martie 2006, s-au anuntat cinci ofertanti calificati: Enel SpA - Italia, Iberdrola SA Spania, RWE Energy AG Germania, CEZ Cehia, Gaz de France (GdF) Franta, iar in mai 2006 toti cei cinci investitori au depus oferte angajate imbunatatite. in finala s-au calificat primii doi ofertanti: Enel SpA Italia si lberdrola SA Spania, iar in prezent este in avizare proiectul hotararii de guvern pentru finalizarea privatizarii Electrica Muntenia Sud cu ofertantul Enel SpA Italia, care a obtinut punctajul cel mai mare, oferind 820 de milioane de euro.

Reprezentantii companiei italiene au declarat, in urma vizitei la Bucuresti de la mijlocul lunii ianuarie, ca Enel va investi in Romania 1,5 miliarde euro pana in 2015.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri