Ministrul mediului, Sulfina Barbu, a declarat, sambata, la Tirgu Mures, ca vrea sa comande un audit international pentru cea mai poluanta societate din judetul Mures, Bicapa din Tarnaveni, informeaza NewsIn. Sulfina Barbu a precizat ca nu stie deocamdata care vor fi costurile acestui audit. Ministrul crede insa ca in ciuda problemelor pe care le are, Bicapa poate fi totusi privatizata.

Ministrul mediului a spus ca vrea sa apeleze la specialisti din Olanda si Germania pentru a rezolva problema conservarii batalului de la Bicapa Tarnaveni. Ministerul a sprijinit anul trecut Bicapa pe un proiect international pentru reducerea emisiilor de gaze care epuizeaza stratul de ozon. Acum Bicapa nu mai este eligibila pentru a accesa fonduri de mediu.

Sulfina Barbu spune ca peste zece zile AVAS va introduce din nou societatea in procedura de privatizare. Ministrul sustine ca problema Bicapa va fi discutata si la nivel de guvern pentru a se lua masuri ca batalalurile chimice sa nu mai prezinte un pericol pentru raul Tarnava. Solutia tehnica nu este foarte clara, din acest motiv ministerul va apela la relatiile de colaborare bilaterala cu tari ale UE precum Germania si Olanda, care au avut astfel de probleme.

Bicapa Tarnaveni nu mai are activitate de mai bine de doi ani. Batalurile de reziduuri chimice sunt insa adevarate bombe ecologice. Conservarea lor este extrem de costisitoare si pana in prezent nici un guvern nu a gasit resursele necesare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri