Un numar de patru consortii au depus oferte pentru achizitioarea celor 152.299 de actiuni ale INAV Bucuresti, reprezentand 69,93% din capitalul social la firmei, informeaza Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).
Potrivit comunicatului, AVAS a a intrgistrat patru oferte pentru achizitionarea pachetului de actiuni reprezentand 69,93% din capitalul social al INAV SA Bucuresti, dupa cum informeaza NewsIn. Cei patru ofertanti sunt consotiul format din SC IAROM si SC GIAR Bucuresti, consortiul format din SC IMPULS COMPANY si Flore Lica, consortiul SC ERRE 2 International si Asociatia Salariatilor si membrii conducerii INAV, precum si societatea IMA METAV SA.

AVAS mai informeaza ca luni au fost deschise si documentele de precalificare, in prezenta tuturor ofertantilor. Comisia de privatizare va analiza documentele si va anunta, ulterior, care sunt ofertantii care au trecut la etapa analizelor de participare.

Metoda de privatizare este negocierea cu selectie pe baza de oferte tehnice, in cadrul careia oferta tehnica va detine o pondere de 60%. Pentru a putea participa la negociere, ofertantii trebuie sa prezinte dovada indeplinirii cumulative a unor criterii de precalificare. in primul rand firmele participante nu trebuie sa fi fost sanctionate pentru savarsirea faptelor de gestiune fruduloasa, abuz de incredere, fals, inselaciune, delapidare, marturie mincinoasa, dare sau luare de mita sau alte contraventii si infractiuni prevazute in Legea nr. 11/1991 privind combaterea concurentei neloiale, cu modificarile si completarile ulterioare. in acelasi timp firmele trebuie sa aiba experienta in domeniul cercetarii-dezvoltarii pentru ramura de stiinta a societatii comerciale sau pentru ramura inrudita si sa aiba bonitate financiara si capacitate de a prelua o noua afacere.

La privatizare pot participa numai persoanele fizice sau juridice romanesi straine care, in mod direct sau prin intermediul societatilor la care sunt actionari sau asociati majoritari care nu au inrautatit situatia economico-financiara a unor societati comerciale, privatizate anterior, prin neindeplinirea obligatiilor asumate prin contractele de vanzare-cumparare de actiuni incheiate cu FPS sau cu APAPS/AVAS. INAV SA Bucuresti a fost lansata la privatizare in data de 22 decembrie 2006 si are ca principala activitate cercetarea- dezvoltarea in stiinte fizice si naturale. S

AVAS vinde participatia majoritara la INAR Brasov

AVAS scoate la vanzare un pachet de 57,10% de actiuni la Institutul National de Autovehicule Rutiere Brasov, iar pentru selectia castigatorului, ofertele tehnice vor conta in proportie de 60%, informeaza AVAS.

AVAS anunta scoaterea la vanzare a pachetului de actiuni reprezentand 57,10% din capitalul social al Institutului National de Autovehicule Rutiere SA Brasov (INAR), respectiv 476.180 de actiuni detinute de stat. Vanzarea lor se va realiza prin negociere cu selectie pe baza de oferte tehnice, in cadrul careia, potrivit unei hotarari de Guvern, oferta tehnica are o pondere de 60%.

"Acest act normativ protejeaza institutele de cercetare la momentul trecerii lor in proprietate privata astfel incat ele sa nu devina tinta unor investitori care vor sa faca alt tip de afacere decat cea de cercetare dezvoltare", precizeaza reprezentantii Autoritatii pentru Valoficarea Activelor Statului (AVAS), potrivit NewsIn.

Oferta finala, impreuna cu documentele de precalificare si calificare, se pot depune la sediul AVAS pana la data limita de 26.02.2007, ora 12:00. Documentele de precalificare se vor deschide la data de 26.02.2007, ora 13 :00, in prezenta tuturor potentialilor cumparatori."Unul dintre obiectivele AVAS pentru 2007, acela de a realiza publicarea ofertelor de vanzare de actiuni ale institutelor de cercetare din portofoliul institutiei - pana la 1 august", au mai precizat reprezentantii AVAS.

INAR este cel de-al patrulea institut de cercetare lansat la privatizare in 2007 si activeaza in domeniul cercetarii si dezvoltarii in stiinte fizice si naturale. Ceilalti actionari ai societatii sunt: SIF Transilvania cu o cota de 38,99% si persoane fizice cu 3,91%.

La negociere vor putea participa numai ofertantii care prezinta dovada indeplinirii cumulative a urmatoarelor criterii de precalificare: inexistenta sanctiunilor penale pentru savarsirea faptelor de gestiune frauduloasa, abuz de incredere, fals, inselaciune, delapidare, marturie mincinoasa, dare sau luare de mita sau alte contraventii si infractiuni prevazute in Legea 11/1991 privind combaterea concurentei neloiale, cu modificarile si completarile ulterioare. Acest criteriu este elininatoriu.

Mai mult, firmele trebuie sa aiba experienta in domeniul cercetarii-dezvoltarii pentru ramura de stiinta a societatii comerciale de cercetare - dezvoltare sau pentru o ramura inrudita. De asemenea, cumparatorii trebuie sa aiba bonitate financiara si capacitate de a prelua o noua afacere.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri