Conducerea Automobile Dacia le-a propus sindicalistilor o majorare salariala de 80 de lei, din ianuarie 2007, si 20 de lei din profitul realizat, sume care i-au nemultumit pe muncitori, a declarat pentru NewsIn, presedintele Sindicatului Automobile Dacia, Nicolae Pavelescu.

Potrivit lui Nicolae Pavelescu, majorarile salariale propuse marti de conducerea societatii nu i-au multumit pe sindicalisti, care vor decide in adunarea generala de miercuri la ce actiuni de protest vor recurge. "Majorarea ceruta de noi a fost de 15% din salariu, ceea ce inseamna in jur de 150 de lei. Ei ne-au oferit doar 80 de lei majorare si 20 de lei participare la profit, valori cu care nu putem fi de acord", a spus Nicolae Pavelescu.

Negocierile de saptamana trecuta dintre Sindicatul Automobile Dacia si reprezentantii societatii Dacia Renault au esuat ca urmare a diferentelor privind cresterile salariilor. Daca angajatii nu vor ajunge la o intelegere cu reprezentantii societatii vor declansa greva, potrivit purtatorului de cuvant al Blocului National Sindical, Dana Badea.

La randul sau, directorul general al Automobile Dacia, Francois Fourmont, declara la sfarsitul saptamanii trecute, ca va discuta cu sindicalistii, in vederea evitarii grevei anuntate. "Probleme de genul acesta, legate de nivelul salariilor angajatilor nostri si de eventualitatea declansarii de greve, au mai fost si in trecut si am reusit, de fiecare data, sa le rezolvam", a declarat directorul general al producatorului de automobile, Francois Fourmont.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri