Actionarii Rulmentul Brasov vor discuta, pe 22 martie, divizarea societatii, injumatatirea valorii nominale a actiunii si dublarea capitalului social, potrivit comunicatului remis catre Bursa de Valori Bucuresti (BVB), informeaza NewsIn.

Valoarea nominala a unei actiuni scade de la 0,22 lei la 0,10 lei. in aceeasi sedinta, se va discuta majorarea capitalului social prin aport in numerar de la 32,9 milioane lei pana la 65,8 milioane lei. Pot participa actionarii existenti la 5 martie, iar data de inregistrare pentru actionarii asupra carora se vor rasfrange hotararile adunarii generale este 10 aprilie.

Rulmentul Brasov a inregistrat, in ultimul trimestru al anului 2006, o pierdere neta de 8 milioane lei (2,4 milioane euro), de peste trei ori mai putin fata de perioada similara a anului precedent, cand compania a obtinut o pierdere de 28 milioane lei. Cifra de afaceri a companiei a fost, in trimestrul al patrulea al anului trecut, de 27 milioane lei (opt milioane euro), in scadere cu 17% fata de perioada similara a anului 2005, cand Rulmentul a obtinut o cifra de afaceri de 32,3 milioane lei.

Pierderea neta a Rulmentul pe intregul an 2006 a fost de 40,6 milioane lei (12 milioane euro), cu 3% mai mult fata de anul anterior, in care pierderile au insumat 39,42 milioane lei. Cifra de afaceri a companiei in 2006 a fost de 114,6 milioane lei (34 milioane euro), in scadere cu 10% fata de perioada similara a anului precedent, cand Rulmentul a obtinut o cifra de afaceri de 127,4 milioane lei.

Actiunile companiei din Brasov se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti din aprilie 1998, sub simbolul RBR. Compania are un capital social de 32,91 milioane lei, principalul actionar fiind statul roman care controleaza 50,9% din actiunile companiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri