C.S. Cargo, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii logistice si transport din Cehia si Slovacia, intentioneaza sa-si extinda operatiunile si sa investeasca in Romania in prima jumatate a acestui an. Piata romaneasca este primul obiectiv pentru expansiunea regionala, dupa ce UniCredit Group, una dintre cele mai mari institutii financiare din Europa a devenit noul coproprietar al holding-ului logistic C.S. Cargo.

UniCredit a achizitionat recent 30% din actiunile C.S. Cargo, in timp ce investitorii privati Marek Lehečka si Petr Zvěřinsk‎‎, vor detine in continuare pachetul majoritar. Oficialii C.S. Cargo sunt convinsi ca noul actionar va contribui la consolidarea pozitiei pe piata regionala.

C.S. Cargo are ca obiectiv intrarea pe pietele din Romania si Polonia in primul semestru din 2007 pentru a raspunde nevoilor clientilor actuali din regiunea extinsa a noilor state membre UE. Avem incredere in potentialul ridicat de crestere si dezvoltare din aceste tari, si-a explicat decizia Board-ul Director al C.S. Cargo Holding. Dorim sa oferim servicii mai bune si solutii integrate de transport pe aceste piete. Avem motive intemeiate pentru a prospecta oportunitatile de achizitie din Romania si Polonia.

Grupul C.S. Cargo este specializat in transporturi complexe si servicii logistice, atat la nivel de tara, cat si international, declaratiile vamale fiind sustinute de propria tehnologie IT. Compania isi planifica expansiunea atat prin crestere organica, cat si prin consolidarea pozitiei pe piata prin eventuale achizitii.

Ca urmare a investitiei recente a Grupului UniCredit in C.S. Cargo beneficiem de un partener puternic si recunoscut care va sustine compania in atingerea obiectivelor de dezvoltare, se mentioneaza in declaratia oficiala a Board-ului C.S. Cargo. Obiectivul principal C.S. Cargo este sa atinga pozitia de top pe piata serviciilor de logistica in tarile in care compania este deja prezenta si, in acelasi timp, sa intre anul acesta pe alte piete din Europa Centrala si de Est, in special in noile tari membre UE, mentioneaza Board-ul companiei.

Actionarii C.S. Cargo au in plan si intrarea pe pietele de capital prin listarea unei parti din actiunile existente, dar si a celor ce vor mai fi emise.

C.S. Cargo este organizat ca un holding, iar compania mama este inregistrata in Olanda (C.S. Cargo, N.V.). Compania mama gestioneaza in mod direct operatiunile firmelor din Republica Ceha (C.S. Cargo si companiile afiliate Truck Point, ČSAD Jičn), din Slovacia (C.S. Cargo Slovakia) si din Rusia (C.S.Cargo, Ltd.). Singurul actionar (100%) al holding-ului este grupul financiar Trifid International, N.V., detinut de doua persoane fizice Marek Lehečka si Petr Zvěřinsk‎ si de catre noul actionar, HVB Capital din cadrul UniCredit Group.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri