Compania Aerostar a afisat un profit net de 5,87 milioane lei (1,71 milioane euro) pentru trimestrul al patrulea din 2006, in crestere cu 98% fata de profitul dupa impozitare realizat in intervalul similar din 2006, de 2,91 milioane lei, potrivit raportului transmis Bursei de Valori Bucuresti.
Cifra de afaceri a companiei a fost, in ultimul trimestru al anului trecut, de peste 60 milioane lei, in crestere cu 66,12% fata de trimestrul al patrulea din 2005, cand Aerostar a realizat 36,16 milioane lei.

Profitul net realizat de companie in 2006, de 13,45 milioane lei (3,9 milioane euro), a fost de peste doua ori mai mare decat cel din 2005. Cifra de afaceri obtinuta 2006 a fost de 140,07 milioane lei, in crestere cu 37% fata de aceeati anul trecut, cand societatea a obtinut 102,73 milioane lei.

Compania Aerostar si-a propus pentru anul 2007, o cifra de afaceri de 131,5 milioane lei (38,33 milioane euro) si un profit brut 12,11 milioane lei, din care 10,17 milioane lei sa fie repartizat actionarilor.

Actionarii companiei Aerostar din Bacau au aprobat la inceputul lunii decembrie 2006, bugetul de venituri si cheltuieli propus de conducerea companiei. Astfel, societatea isi doreste realizarea unor venituri totale de 134,566 milioane lei. Suma de 43.884 lei, rezultata din dividendele prescrise aferente anului 2002 va fi inregistrata in rezervele societatii.

Totodata, actionarii au aprobat programul de investitii pentru anul viitor, in valoare 6,5 milioane lei. "In principal, fondurile vor fi folosite pentru retehnologizarea companiei", a decalrat pentru NewsIn, Grigore Filip, presedintele Consiliului de Administratie al companiei. Programul de cercetare al Aerostar dipsune de un buget de 1,9 milioane lei pentru anul viitor.

In cadrul adunarii generale s-a decis ca, incepand din data de 1 decembrie, remuneratia fiecarui membru al consiliului de administratie sa fie de 3.500 lei pe luna. Actionarii au aprobat ca presedintele si vicepresedintele consiliului de administratie sa primeasca o remuneratie suplimentara de maxim 31.500 lei, suma exacta urmand a fi stabilita de conducere.

Compania are un capital social de 29,284 milioane lei. Capitalul social este divizat in 11,7 milioane actiuni cu o valoare nominala de 2,5 lei, din care 71,09% se afla in proprietatea companiei Iarom SA, iar 11,14% sunt detinute de SIF Moldova.

Actiunile societatii se tranzactioneaza la Bursa de Valori (la categoria a II-a) incepand cu data de 10 februarie 1998.

Obiectul de activitate al societatii consta in repararea si modernizarea de avioane militare, fabricarea si repararea de echipamente hidraulice de aviatie, de avioane usoare si ultra-usoare si de echipamente militare terestre. Pe langa aceasta, societatea se mai ocupa si cu fabricarea buteliilor pentru gaze petroliere lichefiate, piese de schimb auto, pompe hidraulice pentru combine si tractoare si ofera servicii in domeniul acoperirii chimice si electrochimice si tratamente termice secundare.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri