Schimbul de carburanti intre Petrom si Rompetrol se va realiza in limita a 5.000 de tone lunar, volum care nu va distorsiona piata concurentiala de profil, iar contractul va fi incheiat pentru o perioada de un an, potrivit datelor furnizate de Rompetrol agentiei NewsIn.

Potrivit reprezentantilor companiei, contractul este benefic pentru Rompetrol, in conditiile in care traficul feroviar pe tronsonul de cale ferata Dorobantu-Fetesti, prin care se realizeaza alimentarea benzinariilor din tara de la rafinaria Petromidia, a fost restrictionat.

"Conform graficului de circulatie aprobat pe acest segment, numarul trenurilor care asigura, in regim propriu de operare, alimentarea cu carburanti a depozitelor Rompetrol din tara si, implicit, a retelei de benzinarii, s-a diminuat cu aproximativ 25%, reducandu-se in acelasi timp si operativitatea acestui proces de aprovizionare", arata reprezentantii Rompetrol.

De asemenea, propunerea de contract are in vedere si imbunatatirea timpilor de aprovizionare cu carburanti a benzinariilor celor doua companii, care nu sunt situate in imediata vecinatate a rafinariilor proprii, Rompetrol Rafinare Constanta si Petrobrazi.

Petrom si Rompetrol au notificat in noiembrie 2006 Consiliul Concurentei cu privire la schimbul de carburanti intre cele doua companii, iar demararea acestui contract depinde numai de decizia acestei institutii, a declarat, miercuri, pentru NewsIn, directorul de comunicare al Petrom, Dan Pazara. "In luna noiembrie a anului trecut, Petrom si Rompetrol au prezentat Consiliului Concurentei draftul acestui contract, pentru ca autoritatea de reglementare in domeniul concurential sa isi dea acceptul. Draftul trimis Consiliului Concurentei reprezinta, in cea mai mare parte, varianta finala a contractului, astfel ca asteptam decizia Consiliului pentru a demara acest proiect", a declarat Dan Pazara.

Potrivit directorului de comunicare al Petrom, schimbul de carburanti intre doua companii, pentru reducerea costurilor de transport, este o practica obisnuita in Uniunea Europeana. "Este o activitate comerciala care se practica in toate statele europene, care aduce beneficii ambelor parti", a mai spus reprezentantul Petrom.

Consiliul Concurentei (CC) a anuntat ca analizeaza un contract incheiat intre Petrom si Rompetrol, prin care cele doua companii vor face schimb de carburanti, pentru a vinde produsele la statiile din apropierea rafinariei celeilate companii, astfel incat sa fie eliminate costurile de transport, a anuntat, miercuri, autoritatea de concurenta .

"Mecanismul de schimb vizeaza reducerea riscurilor si a costurilor asociate transportului carburantilor de la poarta rafinariei proprii la statiile de distributie mai indepartate si promptitudinea in aprovizionare", spun reprezentantii Concurentei.

Reprezentantii Consiliului au precizat faptul ca analiza este realizata la cererea celor doua companii, care au nevoie de certificarea institutiei de reglementare din domeniul concurential pentru a incheia aceste tranzactii. In acest sens, Consiliul Concurentei asteapta observatii si puncte de vedere ale agentilor economici din domeniul comercializarii carburantilor, pana la 15 martie, cu privire la implicatiile pe care le-ar putea avea contractul dintre Petrom si Rompetrol asupra mediului concurential.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri