Distrigaz Sud va investi, in 2007, peste 350.000 de lei pentru modernizarea sistemului de distributie a gazelor naturale si pentru extinderea retelei existente, potrivit datelor furnizate de companie agentiei NewsIn. Mai mult de jumatate din banii pentru investitii vor fi cheltuiti in acest an pentru reabilitarea a 500 de kilometri de conducte, din cei peste 14.000 de km de conducte pe care ii gestioneaza societatea. in cadrul acestui program, distribuitorul de gaze naturale va inlocui conductele si bransamentele, va moderniza statiile de reglare si masurare si va implementa sistemul de protectie catodica a instalatiilor.

In ceea ce priveste extinderea retelei, Distrigaz Sud va investi aproximativ 20.100 de lei pentru 180 kilometri de noi conducte. De asemenea, in privinta instalatiilor noi de distributie, valoare investitiei in acest an este de aproximativ 37.000 de lei pentru o lungime de aproximativ 340 de kilometri de retea, in timp ce, pentru contoare si regulatoare de presiune, Distrigaz Sud va cheltui 50.000 de lei.

Totodata, pentru implementarea sistemului de gestiune SAP, valoarea investitiei in 2007 este de 7.000 de lei. in acest sens, in a doua jumatate a lunii februarie, directorul financiar al companiei, Pierre Parvex, a declarat ca separarea sistemului de baze de date privind cele doua activitati, de distributie si de furnizare, care presupune costuri foarte mari, a fost conceputa inca din 2006, luandu-se in consideratie exigentele europene legate de aceasta separare, astfel ca in 2007, compania nu va avea costuri mari in privinta acestui proces.

Distrigaz Sud a realizat in 2006 o cifra de afaceri de 3,2 miliarde lei cu 22% mai mult decat valoarea indicatorului aferent anului precedent, datorita cresterii preturilor gazelor, mai declarase, la acea data, Pierre Parvex.

Distrigaz Sud este una din cele doua mari companii distribuitoare de gaze naturale din Romania, avand ca actionar majoritar firma franceza Gas de France. Societatea administreaza 14.200 de km de conducte si are in portofoliu aproximativ 1,1 milioane de clienti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri