Grupul RTC intetioneaza sa vanda trei afaceri unor companii multinationale, pentru a finanta atat listarea companiei la Bursa de Valori, cat si investitii pe pietele bursiere interne si externe, a anuntat fondatorul RTC, Octavian Radu.
"Probabil ca in anul acesta si in urmatorul an am sa ma despart de trei afaceri care nu sunt pe linia grupului, care sunt atipice si care cred ca a sosit momentul sa le preia firme multinationale, care focuseaza de ani de zile si la nivel mondial pe astfel de afaceri", a declarat Octavian Radu, presedintele celei mai mari companii de papetarie din Romania, la The Money Channel. RTC a atins in 2006 un record propriu al cifrei de afaceri, de un miliard de lei, cu un ritm de crestere constant de 15, 25, chiar 30% pe an, precizeaza NewsIn.

Potrivit lui Octavian Radu, cele trei firme pe care urmeaza sa le vanda la sfarsitul anului 2007 si inceputul anului 2008, au ca obiect de activitate "incarcarea electronica, respectiv bill payment, care la noi inca este la inceput, dar va fi peste un an un mare boom, este vorba de TCE, o firma de transport, care acuma, ca suntem si noi in Uniunea Europeana, trebuie sa intre intr-o familie mult mai mare, si a treia, care ne zdruncina capul, este productia de software".

Radu a spus ca restul grupului RTC este axat pe distributie ne-gross sau retail, iar in momentul in care va reusi sa vanda cele trei linii de business, se va concentra pe listarea companiei la Bursa de Valori, pentru a putea sa inceapa sa vanda actiuni. Presedintele RTC a precizat ca orizontul de timp pentru acest obiectiv "poate sa fie la sfarsitul anului viitor, sau in 2009 cel mai tarziu".

Octavian Radu a refuzat sa divulge valoarea la care sunt evaluate cele trei companii propuse pentru vanzare si a adaugat ca va propune chiar o clauza de confidentialitate in contractul de vanzare-cumparare in acest sens.

RTC a mai vandut in trecut alte doua firme unor companii multinationale. Este vorba de Elicos, care acum se afla in proprietatea unei companii grecesti si fiema Antalis, aflata in proprietatea unei companii multinationale din Franta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri