Actionarii uzinei de autocamioane Roman SA Brasov (ROVA) au aprobat majorarea capitalului social cu 1,42 milioane lei, reprezentand contravaloarea investitiilor facute de actionarul majoritar, potrivit comunicatului remis pietei Rasdaq.

Pentru majorare s-au emis 568.400 actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei, in favoarea actionarului majoritar al societatii, Pro Roman SA, corespunzatoare investitiilor pentru dezvoltare si investitiilor de mediu, informeaza NewsIn.

Ceilalti actionari ai Roman Brasov au la dispozitie o luna, de la data publicarii in Monitorul Oficial, pentru a putea subscrie proportional cu cota detinuta. Compania Pro Roman are 91,34% din actiunile uzinei de autocamioane, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) detine 3,11% din companie, iar restul de 5,54% revine altor actionari.

Compania avea inaintea majorarii un capital social de 290 milioane lei (86 milioane euro). Titlurile companiei sunt tranzactionate la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul ROVA.

Dupa primul semestru din 2006, societatea a afisat un profit de 192.432 lei, la o cifra de afaceri de 133,5 milioane lei. La sfarsitul anului 2005 compania a afisat o pierdere de 14 milioane lei (3,8 milioane euro), in urma unor afaceri de 67,54 milioane lei (18,37 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri