Oferta de preluare a pachetului de 48,6% din Policolor, de catre doua dintre cele trei fonduri de investitii ce detin pachetul majoritar, va incepe astazi, informeaza NewsIn.
Fondurile cipriote de investitii RC2 Ltd si Romanian Reconstruction Ltd au initiat o oferta publica de preluare obligatorie a Policolor SA (PCL), in valoare de 71 milioane lei (21 milioane euro), pentru preluarea pachetului de 48,6% din actiuni. Potrivit legii, o persoana care detine mai mult de 33% din drepturile de vot ale unei companii este obligata sa lanseze oferta publica in termen de maximum doua luni de la momentul detinerii.

RC2 si Romanian Reconstruction Ltd intentioneaza sa preia 34,63 milioane actiuni Policolor, reprezentand 48,602% din capitalul social. Valoarea nominala a unei actiuni este de 0,1 lei, iar pretul de cumparare este de 2,05 lei. Oferta se deruleaza intre 13 martie si 17 aprilie, iar intermediarul ofertei este EFG Eurobank Securities SA.

Profitul net obtinut de Policolor in 2006 a fost de 8,53 milioane lei (2,5 milioane euro), cu 40% mai putin decat in perioada similara a anului precedent, cand compania a afisat un profit net de 14,2 milioane lei. Cifra de afaceri a companiei in 2006 a fost de 141 milioane lei (41,7 milioane euro), in crestere cu 30% fata de perioada similara a anului precedent, cand Policolor a obtinut venituri de 108 milioane lei.

Compania are un capital social de peste sapte milioane lei (doua milioane euro). Titlurile societatii sunt listate la a doua categorie a Bursei de Valori Bucuresti, din ianuarie 2004.

Compania este controlata de trei fonduri de investitii, care detin impreuna 51,4% din actiuni. Aceste fonduri sunt Romanian Investment Fund Cyprus Ltd, Romanian Reconstruction Cyprus Ltd si RC2 Cyprus Ltd. Romanian-American Entreprise Fund detine 32,94% din capitalul social al Policolor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri