Electrica va organiza pe bursa de energie OPCOM, in perioada 21-23 martie, un numar de 12 sesiuni de licitatie pentru achizitia de pachete de energie de 10, 20, 30 MWh in banda, a declarat, marti, directorul general al OPCOM, Victor Ionescu, citat de NewsIn.

"Electrica a transmis la OPCOM cereri pentru organizarea de noi licitatii pentru achizitia de energie. Compania de distributie a energiei a achizitionat marti prin intermediul operatorului pietei de energie OPCOM, 100 MWh energie electrica in banda de la Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare (RAAN) si Nuclearelectrica", au precizat oficialii OPCOM.

Potrivit acestora, Electrica a achizitionat de la RAAN 40 MWh prin doua contracte de 20 MWh, iar de la Nuclearelectrica 60 MWh prin doua contracte, unul de 50 si altul de 10 MWh.

Oficialii OPCOM au mai aratat ca Electrica a mai achizitionat, saptamana trecuta, 10 MWh de la Complexul Energetic Turceni, tot prin intermediul OPCOM.

Electrica a cumparat, marti, prin intermediul OPCOM, o cantitate de energie de 416.880 MWh in cadrul a trei contracte, la doua dintre acestea furnizor fiind Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare si pentru cel de-al treilea - Nuclearelectrica, la preturi cuprinse intre 165 si 170,10 lei/MWh.

Livrarea de energie electrica in cadrul celor trei contracte incepe de la 1 aprilie, data de la care Electrica urma sa inregistreze un deficit major de electricitate, in urma expirarii contractelor incheiate direct cu producatorii.

Electrica a notificat, la recomandarea Ministerului Economiei si Comertului (MEC), consumatorilor sai eligibili ca, de la 1 aprilie, exista posibilitatea de a furniza mai putina energie, declara, miercurea trecuta, ministrul de resort, Varujan Vosganian.

Ministrul spunea ca a avut o intalnire cu directorul general al Electrica, Nicolae Coroiu, si l-a informat pe acesta ca nu va mai prelungi ordinul prin care Electrica va putea sa cumpere energie direct de la producatori. "I-am pus in vedere ca nu-i voi prelungi ordinul si ca aceste cantitati, incepand cu 1 aprilie, vor fi tranzactionate pe bursa. Este vorba de 9-10% din cantitatea totala de energie electrica", arata Vosganian.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri