Compania specializata in inchirierea spatiilor comerciale Bucur SA Bucuresti (BUCV), listata pe Rasdaq, a obtinut in 2006 un profit de 2,2 milioane lei (aproximativ 622.000 euro), mai mare de 3,7 ori decat cel din 2005, influentat in mare parte de plasamentele pe piata de capital, potrivit directorului general Niculina Plumb.

Cea mai mare parte din profitul net a fost realizata in ultimul trimestru, de aproape 1,36 milioane lei, si s-a datorat in principal plasamentelor in actiuni listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a declarat pentru NewsIn Niculina Plumb, directorul general al societatii. In 2005 compania a afisat un profit de 597.221 lei, din care 285.000 lei au fost distribuiti ca dividende.

Actionarii Bucur sunt convocati pe 20 aprilie, la adunarea generala, pentru a discuta asupra majorarii capitalului social din repartitia profitului net pe 2005 si 2006, pentru care se va efectua o emisiune de actiuni la valoarea nominala de 1 leu. Se va aproba si dividendul aferent anului trecut.

Conducerea propune actionarilor modificarea valorii nominale a actiunii de la 1 leu la 0,10 lei, ceea ce va conduce la un numar total de actiuni de zece ori mai mare. Actionarii vor dezbate si despre vanzarea activului Rahova.

"Conducerea propune actionarilor investitii in 2007 de aproape 30 de milioane de euro, o parte importanta provenind din vanzarea activului mai sus mentionat. Bani vor fi folositi pentru extinderea spatiilor comerciale destinate inchirierii. Ca urmare a acestor investitii, compania va obtine un profit mult mai mic decat in 2006", a mai spus directorul general. Veniturile pe 2007 sunt asteptate sa atinga nivelul de 30 milioane euro, acelasi ca al investitiilor.

Societatea intentioneaza sa-si completeze domeniul de activitate cu cresterea animalelor pentru obtinerea laptelui si cu fabricarea produselor lactate si a branzeturilor.

Capitalul social al Bucur este de 5,455 milioane lei. Actionarul majoritar al companiei este SIF Muntenia (SIF4) care controleaza 67,71% din pachetul de actiuni. Titlurile societatii sunt tranzactionate la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul BUCV. Luni au fost realizate opt tranzactii cu 824 actiuni, la un pret mediu de 12,9 lei. Pretul de inchidere a fost de 13,5 lei, ceea ce conduce la o capitalizare de 73,65 milioane lei (22 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri