Compania indiana Gail ar putea intra in consortiul care administreaza proiectul gazoductului Nabucco, in urma unor discutii cu reprezentanti ai Ministerului Economiei si Comertului din Romania, informeaza publicatia "Economic Times". "Gail Ltd. a decis sa se alature consortiului de companii format pentru a dezvolta proiectul gazoductului Nabucco, cu o lungime de 3.400 de kilometri, proiect in valoare de sase miliarde de dolari", se arata in publicatia citata.

"Economic Times" precizeaza, mentionand surse din interiorul companiei indiene, ca aceasta va lua o decizie, in urmatoarele luni, referitoare la o eventuala achizitie a unui pachet de actiuni in cadrul consortiului. Conducta Nabucco va urma traseul Turcia-Bulgaria-Romania-Ungaria- Austria.

Proiectul apartine grupului austriac OMV, celui ungar MOL, companiei turce Botas, Bulgargaz din Bulgaria si companiei romane Transgaz. Gazoductul este programat sa devina operational la inceputul anului 2011, urmand sa aiba o capacitate de 4,5-13 miliarde de metri cubi pe an, aceasta putand ajunge, pana in 2020, la 25,5-31 de miliarde de metri cubi. Gail Ltd., principala companie de distributie si vanzare de gaze naturale din India, a fost creata de guvernul acestei tari in august 1984, cu scopul de a pune bazele infrastructurii necesare dezvoltarii sectorului.

In prezent, Gail are activitati si in domeniul prelucrarii gazelor naturale, in cel al petrochimiei, al transportului de gaz petrolier lichefiat, dar si in cel al telecomunicatiilor. In exercitiul fiscal 2003-2004, compania a realizat o cifra de afaceri de circa 2,6 miliarde de dolari si un profit net de 4,6 milioane de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri