Firmele care comercializeaza cofraje din polistiren pentru constructii estimeaza o triplare a vanzarilor in acest an, deoarece tot mai multi romani sunt atrasi de avantajele acestui tip de material, a declarat presedintele Patronatului de Tamplarie Termoizolanta din Romania (PTTR), Marin Crutescu.

"Vanzarile vor creste de trei ori in acest an in comparatie cu anul trecut, deoarece avantajele acestui material de constructie atrage interesul unui numar tot mai mare de persoane", a declarat Crutescu, care este si directorul producatorului de cofraje din polistiren, Amvic.

In opinia presedintelui PTTR, prin folosirea cofrajului din polistiren la constructia casei se obtine un pret al imobilului cu 15-20% mai mic decat cel al locuintelor construite din caramida. Manopera este ieftina intrucat o astfel de locuinta poate fi ridicata in maximum trei luni si se foloseste mai putin beton, otel si lemn decat in cazul constructiilor clasice.

"O casa de o suta de metri patrati, construita din acest tip de material pe care il importam din Germania, costa 50.000 euro la cheie, fata de 60.000 - 70.000 euro cat valoreaza o locuinta din caramida, de aceeasi dimensiune, a declarat, citat de NewsIn, directorul executiv al firmei MOB ICM din Sibiu, Eugen Taras, care importa acest material din Germania si, totodata, construieste locuinte de acest gen.

Acest material asigura o protectie temica si fonica superioara si o rezistenta la foc de aproximativ trei ore. in ceea ce priveste structura de rezistenta, o casa din cofraje care au ca umplutura betonul va putea infrunta un cutremur de opt grade pe scara Richter, sustin reprezentantii firmelor de profil.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri