Cel mai cunoscut retailer din Marea Britanie, Debenhams, si-a deschis primul magazin pe piata romaneasca la sfarsitul lunii martie, dupa o investitie de aproximativ 1,8 milioane de euro.
Magazinul de circa 2.500 mp este amplasat pe doua etaje, in extensia centrului comercial Bucuresti Mall si va comercializa 55.000 de articole de imbracaminte, incaltaminte, accesorii pentru femei, barbati si copii, dar si produse de design interior si pentru casa.

"Estimam pentru anul acesta (n.r. doar 9 luni cate au ramas din 2007) vanzari de peste 8 milioane de euro. Investitia totala in magazin a fost de 1,8 milioane de euro si speram sa o recuperam in aproximativ 4 ani", a declarat Vicentiu Zorzolan, directorul de franciza al RTC Holding. Fashion Group, divizia de retail a RTC, mai detine si francizele Women's Secret, Springfield, Esprit si Otto pentru piata romaneasca.

Conceptul presupune, de asemenea, comercializarea unor articole si branduri in exclusivitate, sub semnatura unor designeri romani si internationali. Portofoliul Debenhams detine aproximativ 100 de marci proprii, dar nu numai.

Printre cei 7 designeri din galeria Designers at Debenhams se numara Irina Schrotter si Razvan Ciobanu, doi creatori romani de renume, carora li se alatura: Jasper Conran, JulienMacdonald, Mathew Williamson, John Rocha si Antoni&Alison. Debut, Maine, Occasions, Casual Club, Pineapple si Red Herring sunt private labels Debenhams, dedicate tot femeilor.

Galeria Designers at Debenhams aduce tinute de fashion masculin prin creatii marca Jasper Conran, John Rocha, St. George by Duffer, Julien Macdonald sau John Richmond, precum si branduri ca Mantaray, Red Herring, Maine, sau Sport Brands.

Hainele pentru copii vor purta pe etichete nume celebre ca Jasper Conran, Butterfly by Mathew Williamson sau Star by Julien Macdonald.

Reteaua Debenhams cuprinde peste 170 de magazine, in 15 tari, cu o suprafata totala de vanzare de peste 10 milioane de metri patrati. Renumitul retailer britanic a avut anul trecut o cifra de afaceri de 2 miliarde de lire sterline, exportul ridicandu-se la aproximativ 9 milioane lire sterline. Debenhams a scris istoria fashion in Londra si a pornit apoi in intreaga lume, ajungand astazi sa fie unul dintre cele mai apreciate concepte de magazin fashion.

Grupul RTC Holding, fondat de omul de afaceri Octavian Radu, cuprinde mai multe divizii, printre care se numara retail, telecom, IT si aparatura de birou, alimente si bauturi, publicitate, transport si logistica sau constructii. Reprezentantii RTC au anuntat recent ca intentioneaza sa vanda unele dintre diviziile grupului si sa se listeze la bursa, pana la sfarsitul anului 2008. RTC vizeaza in 2007 o crestere a cifrei de afaceri cu 14,9%, la peste 300 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri