Loulis International Foods Enterprises Ltd a semnat la Viena un contract cu firma austriaca Leipnick Lundenburger Invest, prin care ii va vinde 60% din societatea Loulis SA Romania si 60% din compania bulgara Sofia Mel, pentru 50 milioane euro, a anuntat actionarul majoritar al Loulis.

Tranzactia se va finaliza in luna mai 2007, precizeaza comunicatul transmis de Loulis catre Bursa de Valori Bucuresti. In plus, conducerea companiei va ramane neschimbata, potrivit NewsIn. Loulis Mills SA detine 92,6% din compania Sofia Mel prin subsidiara sa Life Bulgaria Ltd in urma unei tranzactii care a avut loc la 27 februarie 2004. Compania Sofia Mel SA este listata la bursa din Sofia.

Conducerea companiei de panificatie Loulis Ilfov (MPN) propune actionarilor nedistribuirea de dividende si utilizarea profitul net din 2006 pentru acoperirea pierderilor din anii precedenti. Profitul net obtinut de Loulis in 2006 a fost de 2,7 milioane lei (800.000 euro), in conditiile in care in 2005 compania a inregistrat o pierdere de 7,7 milioane lei. Cifra de afaceri a companiei in 2006 a fost de 160 milioane lei (47 milioane euro), in crestere cu 14% fata de cea din anul anterior, cand Loulis a obtinut o cifra de afaceri de 140 milioane lei.

Compania are un capital social de 41 milioane lei (12 milioane euro). Titlurile societatii sunt listate la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti, din ianuarie 2004, sub simbolul MPN. Actionarul majoritar al companiei este Loulis international Foods Enterprises Ltd, care controleaza 88,3% din capitalul social, iar Katselis Sons SA detine 9,64% din pachetul total de actiuni.

Actiunile Loulis au incheiat sedinta de tranzactionare de miercuri la 0,52 lei, cotatie care corespunde unei capitalizari de 212,41 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri