Petrom va investi circa 80 milioane euro pentru constructia, la Straulesti, pe locul unui fost depozit de carburanti, a sediului central al companiei petroliere, denumit generic Petrom City, potrivit datelor Petrom.
Potrivit unui comunicat al Petrom, compania a semnat un contract de constructie a Petrom City cu firma Alpine SA, informeaza NewsIn. "In urma acestui important contract am pus bazele unui nou sediu central, care va fi construit in mai multe etape, cu finalizare la sfarsitul anului 2009. Cladirea va fi una ultra-moderna si va include facilitati la cele mai inalte standarde internationale", a declarat directorul financiar al Petrom, Reinhard Pichler, citat de comunicatul companiei.

Comunicatul mentioneaza ca Petrom City va aduna laolalta toti angajatii Petrom din cele sase birouri din Bucuresti si din alte zone centrale. La finele lunii februarie, Petrom a anuntat ca va cheltui 10 milioane de euro pentru reabilitarea ecologica a 200.000 metri patrati de teren, in zona Straulesti din nordul Capitalei, teren care, odata redat circuitului, ar putea fi folosit de companie pentru viitorul sediu general.

"Dupa ce vom decontamina acest teren ne-am putea muta aici sediul central ca prima optiune, dar l-am putea si vinde", declara, la lansarea proiectului, directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe. Responsabilul Petrom adauga ca reabilitarea ecologica a acestui teren va dura trei ani, dupa care va urma o perioada de monitorizare de cinci ani. Potrivit directorului general executiv, Petrom a inchis depozitul de produse petroliere de la Straulesti la inceputul anului 2006.

Terenul Petrom din zona Straulesti de 200.000 de metri patrati (20 de hectare), pe care era construit un depozit de produse petroliere cu rezervoare subterane, a fost bombardat in 1944, in timpul celui de-al doilea razboi mondial, fiind contaminat astfel cu benzina si motorina.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri