Sectia Utilaje Terasiere a fabricii Nicolina SA a fost adjudecata ieri prin licitatie de Real Estate Development, cu un pret de 6,9 milioane de euro, in conditiile in care pretul de pornire a fost de 4,1 milioane de euro
Potrivit directorului Nicolina SA, cel de-al doilea activ, Sectia Utilaje de Constructii, nu a fost vandut, deoarece nu a oferit nimeni pretul de pornire al licitatiei, respectiv de 11 milioane euro. Eu sunt acum in drum spre AVAS pentru a prezenta rezultatele licitatiei. Pot sa va spun ca banii obtinuti din urma vanzarii activului vor fi folositi pentru plata unor datorii cat si pentru achitarea integrala a drepturilor salariale restante, in valoare 1,4 milioane lei, catre cei aproape 840 de fosti angajati ai fabricii, a declarat pentru NewsIn, directorul Nicolina SA, Mihai Barbulescu.

Reprezentatii Real Estate Development au declarat, pentru NewsIn, ca pe cele patru hectare de teren pe care se afla Sectia Utilaje Terasiere va fi dezvoltat un proiect imobiliar de amploare. Este vorba de o investitie de 150 milioane euro. Se vor construi in jur de 15-20 blocuri, de cate zece etaje. in acest proiect sunt inclusi mai multi parteneri din toata tara. Nu vom dezvolta proiectul cu parteneri straini, a declarat Eusebiu Siminiceanu, actionar la Real Estate Development.

Directorul Nicolina SA nu a putut oferi informatii in legatura cu restul activelor ramase nevandute, in valoare totala de aproape 13 milioane euro, aici fiind incluse si alte doua active care nu au fost scoase la licitatie inca. AVAS va propune daca se va organiza o noua licitatie sau se va intra in lichidare voluntara. Acest lucru se va decide in viitoare sedinta a Adunarii Generale a Actionarilor, a precizat directorul Nicolina SA.

AVAS, institutie care detine pachetul majoritar de actiuni la Nicolina SA, a scos la licitatie inca din luna septembrie a anului trecut cele doua active. Niciuna dintre sectii nu a fost insa vanduta, deoarece la cele patru licitatii anterioare nu au fost ofertanti. La licitatia organizata in 5 aprilie, au depus oferte cinci firme, majoritatea dintre acestea fiind societati care dezvolta proiecte imobiliare.

In ultima sa vizita la Iasi, presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a declarat ca Nicolina SA va intra in lichidare voluntara daca nu se vinde niciun activ la aceasta noua licitatie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri