Ministrul economiei ar putea semna in perioada urmatoare o nota pentru incheierea unui contract cu un consortiu condus de Cuprom pentru investitii de 270 de milioane de euro la Moldomin si Cuprumin, a declarat directorul general al Directiei de resurse minerale, Sorin Gaman.

"Am inaintat o nota ministrului pentru semnarea contractului cu societatea Cuprom pentru investitii in Moldomin Moldova Noua si Cuprumin Abrud", a spus reprezentantul Ministerului Economiei si Finantelor (MEF), Sorin Gaman. Potrivit acestuia, Cuprom s-a angajat prin contract sa investeasca in Moldomin circa 120 de milioane de euro si in Cuprumin alte 150 de milioane de euro.

Consortiul condus de Cuprom a castigat licitatia organizata de MEC in septembrie 2006 pentru preluarea minelor de metale neferoase de la Abrud si Moldova Noua si a acceptat sa investeasca in modernizarea societatilor Cuprumin si Moldomin nu mai putin de 150 de milioane de dolari, a anuntat la mijlocul lunii martie, intr-o interventie pentru The Money Channel, Horia Simu, presedintele Cuprom.

"Daca s-ar finaliza contractul de asociere, minele ar ramane in proprietatea statului, ele fiind doar inchiriate de consortiu, care ar urma sa primeasca si licenta de minerit. Cu toate acestea, negocierile sunt blocate din cauza refuzului MEC de a garanta pastrarea licentei de minerit chiar si in conditiile in care Cuprumin si Moldomin ar fi trimise in procedura de insolventa sau de faliment de catre creditori", a explicat presedintele Cuprom, citat de NewsIn.

Comisia de coordonare a restructurarii, atragerii de investitii si privatizare a societatilor comerciale din minerit din cadrul MEC a hotarat luna trecuta in urma discutiilor cu reprezentantii consortiului format din Energomineral SA, Cuprom SA si Ipronef SA, prelungirea termenului de valabilitate a ofertei pentru Cuprumin Abrud si Moldomin Moldova Noua pana pe 23 martie.

Cele doua societati au acumulat datorii istorice consistente. Ministerul nu poate sterge datoriile Cuprumin si Moldomin deoarece o astfel de masura ar putea fi considerata ajutor de stat si ar intra in contradictie cu normele europene in materie de concurenta. Pe de alta parte, MEC nu doreste nici scoaterea activelor celor doua societati la vanzare pentru acoperirea datoriilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri