Dexia Kommunalkredit Bank a fost declarata castigatoare a licitatiei pentru achizitia publica de servicii financiare prin procedura de negociere avand ca obiect contractarea unui imprumut financiar in valoare de 140 milioane lei pentru realizarea modernizarii Aeroportului Sibiu. Licitatia a fost organizata de Consiliul Judetean Sibiu, in parteneriat cu Consiliul Local al Municipiului Sibiu, la inceputul lunii aprilie.

Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Sibiu, Martin Bottesch, anuntul de participare a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, in SEAP (Serviciul Electronic de Achizitii Publice) – pe siteul www.e-licitatie.ro, precum si in JOUE (Jurnalul Oficial al Uniunii Europene). Deschiderea ofertelor a avut loc pe 2 aprilie, de catre comisia de licitatie compusa din reprezentanti ai Consiliului Judetean Sibiu si ai Consiliului Local Sibiu. Comisia, prezidata de vicepresedintele CJS, Iosif Moldovan, a analizat ofertele celor trei candidati – BRD Group Societe Generale, Banca Comerciala Romana si Dexia Kommunalkredit Bank -, dupa care au urmat runde de negocieri cu reprezentantii bancilor ofertante.

"Ieri, (n.r. marti), fiecare candidat a depus oferta finala, iar in urma analizarii acestora, comisia a stabilit castigatoare banca Dexia Kommunalkredit Bank, tinand cont de costurile cele mai mici ale creditului", a declarat Bottesch, citat de NewsIn.

Rambursarea creditului se intinde pe o perioada de 25 de ani, cu o perioada de gratie de 5 ani, plata fiind facuta in transe semestriale. Cele doua institutii ale administratiei publice locale, Consiliul Judetean si Consiliul Local, vor incheia un singur contract de imprumut cu banca desemnata castigatoare, iar rambursarea se va face separat. Neachitarea unei rate de catre un creditor nu va atrage penalizari asuprea celuilalt.

Dexia Kommunalkredit Bank este specializata in acordarea de finantari pentru sectorul public in Europa Centrala si de Est si a fost infiintata in primul trimestru din 2005 cu sediul la Viena, ca parte a grupului Dexia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri