Nuclearelectrica isi va reduce, in 2007, investitiile, ca urmarea a finalizarii in acest an a lucrarilor la unitatea doi de la Cernavoda, pe care o va si pune in functiune in luna septembrie, a declarat directorul general al companiei, Teodor Chirica.

"Se termina investitiile la unitatea doi si este normal ca investitiile sa scada. Anul trecut, am facut investitii mai mari pentru acest proiect", a spus Chirica, citat de NewsIn.

Cei mai importanti producatori de electricitate din tara, Nuclearelectrica, Hidroelectrica si Termoelectrica, vor investi, in 2007, mai putin cu aproximativ 16% fata de anul trecut, potrivit bugetelor de venituri si cheltuieli ale companiilor, publicate in Monitorul Oficial.

Cei trei mari producatori de energie electrica vor aloca pentru investitii, in acest an, o suma totala de 2,231 miliarde lei, in scadere cu aproximativ 16% fata de anul trecut, cand respectivele companii au investit 2,643 miliarde lei. Cea mai importanta reducere a bugetului de investitii este la Nuclearelectrica. Astfel, bugetul pentru investitii al Nuclearelectrica, pentru 2007, se va cifra la 776,474 milioane lei, in scadere cu 434,319 milioane lei fata de anul trecut, aceasta insemand ca va fi cu 36% mai mic decat in 2006.

Investitiile Hidroelectrica, prognozate pentru acest an, ar trebui sa ajunga la valoarea de 1,305 miliarde lei, in crestere usoara fata de anul trecut, cand s-au ridicat la 1,300 miliarde lei.

Termoelectrica va aloca, in 2007, circa 150,121 milioane lei, mai mult decat anul trecut, cand a avut un buget de 132,651 milioane lei. Pana la finele acestui an, numarul angajatilor Termoelectrica va scadea cu 50 de persoane, ajungand la 1.683 de salariati, iar Hidroelectrica va angaja alte 50 de persoane, atingand cifra de 5.250 de salariati.

Nuclearelectrica isi va pastra constant numarul de angajati, compania avand 2.330 de salariati. Unitatea doi de la Cernavoda va incepe sa produca electricitate in septembrie 2007, cu peste doua luni intarziere fata de termenul stabilit intre Nuclearelectrica si companiile AECL Canada si ANSALDO Italia, anunta, la finele lunii trecute, Nuclearelectrica. Dupa punerea in functiune si a celui de-al doilea reactor, Nuclearelectrica va asigura aproximativ 18% din productia de energie electrica a Romaniei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri