Actionarii Daforma Medias SA, listata pe piata Rasdaq, au decis la sfarsitul saptamanii trecute utilizarea profitului net ca sursa de finantare pentru dezvoltarea companiei, in defavoarea acordarii de dividende, informeaza NewsIn
Dafora SA Medias a obtinut anul trecut un profit net de 10,26 milioane lei, cu 58% mai mare decat in anul anterior, pe seama dezvoltarii sustinute a activitatii de constructii. Peste 9,68 milioane de lei din profitul net vor fi utilizati pentru dezvoltarea companiei, au decis actionarii, mentioneaza comunicatul.

In anul 2007, compania va investi peste 16,41 milioane euro in instalatii de foraj, utilaje pentru terasamente, mijloace de transport si in constructia unor campusuri de cazare a personalului, cu capacitati intre 60-120 locuri.

Dafora a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 151,55 milioane lei, cu 13% mai mare decat cea realizata in anul anterior, de 134,48 milioane lei. Pentru anul 2007, conducerea Dafora Medias isi propune o crestere a profitului net cu 40% fata de anul 2006, pana la 14,44 milioane lei.

Prin bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul 2007, se urmareste atingerea unui nivel al veniturilor de 211,335 milioane lei in crestere cu 26% fata de anul trecut. Cheltuielile companiei ar putea creste cu 24% pana la 194,142 milioane lei.

Compania Dafora SA Medias a inceput, la mijlovul lunii martie, lucrarile de foraj in regiunea Golitza din nordul Bulgariei. Dafora va continua extinderea pe pietele externe, in perioada imediat urmatoare urmand sa se finalizeze negocierile pentru o serie de lucrari in Ucraina si Germania.

Actionarii companiei Dafora din Medias au aprobat, la mijlocul lunii februarie, majorarea capitalului social cu 92,26 milioane lei, de la 9,22 milioane lei pana la pana la 101,49 milioane lei (peste 30 milioane euro). Capitalul este majorat prin emisiunea unui numar de 922 milioane de titluri cu valoare nominala de 0,10 lei. Actionarii care detin titluri Dafora la 5 martie 2007, isi pot exercita dreptul de preferinta si pot subscrie maxim um10 actiuni noi pentru fiecare titlu detinut. Majorarea capitalului este necesara pentru ca Dafora pregateste un program ambitios de investitii care vizeaza dezvoltarea activitatii atat pe piata interna cat si externa.

Dafora Medias vrea un profit cu 40% mai mare in 2007
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri