Actionarii companiei sapte Spice (fosta Vel Pitar) vor discuta, in ultima zi a lunii mai, majorarea capitalului cu 15,87 milioane lei, de la 4,12 milioane lei, pana la 20 milioane lei, a informat un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Adunarea generala se va desfasura in data de 31 mai 2007 si pot participa toate persoanele care detin titluri pana in data de 22 mai, a precizat compania, potrivit NewsIn. Majorarea se va face prin emiterea unui numar de peste 158,7 milioane de titluri cu valoare nominala de 0,10 lei.

Profitul net afisat de sapte Spice s-a redus cu 27,6% in 2006 pana la 3,24 milioane lei (circa 960.000 euro), comparativ cu nivelul de 4,47 milioane lei, inregistrat in anul anterior. Actionarii sapte Spice au decis nedistribuirea de dividende, urmand ca profitul sa ramana in cadrul companiei. Afacerile societatii au avansat anul trecut cu aproape 12,9%, pana la 258,24 milioane lei (76,4 milioane euro), fata de cifra de afaceri din 2005, de 228,82 milioane lei.

Actionarii fostei Vel Pitar au aprobat la sfarsitul lunii februarie proiectul de divizare a societatii si schimbarea denumirii societatii in Sapte Spice SA. De asemenea, actionarii au aprobat reducerea capitalului social cu 2,925 milioane lei, de la 7,045 milioane lei pana la 4,12 milioane lei, prin anularea unui numar de 29,25 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei, precum si retragerea din societate a unui numar de 328 de actionari, ce detineau un numar de 193.467 de actiuni.

La intalnirea actionarilor din februarie a mai fost aprobata infiintarea societatilor Vel Pitar SA, Moara Rahova SA, VP Magassin SA, VP Immobili SA, Brassai Com SA, Borcea Park SA, VP Realty SA, Moara de Foc SA, Targul din Vale SA.

Actionarii companiei au decis pe 10 martie 2006, retragerea actiunilor companiei de la tranzactionare si au stabilit un pret de 1,7247 de lei pentru actionarii care au dorit sa se retraga din actionariatul societatii in urma delistarii.

Actionarul majoritar al companiei este fondul de investitii Broadhurst Investments, care detinea inaintea ofertei de retragere 81,69% din capitalul social. Actiunile companiei se tranzactioneaza la categoria necotate a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul VEL.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri