Actionarii Rompetrol Rafinare SA Constanta au aprobat bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul in curs, care estimeaza un profit net de 6,57 milioane dolari (16,53 milioane lei), in conditiile in care compania a inregistrat in 2006 o pierdere de 45,95 milioane lei, sub estimarea initiala care arata piederi de 77,89 milioane lei. Cifra de afaceri a companiei a fost in 2006 de 5,39 miliarde lei, in scadere cu 7,6% fata de anul 2005. La sfarsitul anului 2005, compania inregistra un profit net de 186,35 milioane lei.

In plus, actionarii rafinariei au aprobat investitii totale de 178,05 milioane dolari, din care peste 73 milioane provin din surse proprii. Pentru acest an, compania intentioneaza sa ajunga la peste 3,82 milioane de tone de materii prime prelucrate.

Pentru acest an, Rompetrol Rafinare Constanta estimeaza o cifra de afaceri de 1,98 miliarde dolari, in scadere cu 10% fata de anul 2006, cand afacerile companiei au fost de 2,20 miliarde dolari (5,39 miliarde lei), potrivit unui comunicat transmis BVB si citat de NewsIn.

Actiunile Rompetrol Rafinare (Petromidia), listate la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), au inceput anul 2006 la un pret mediu de 0,1130 lei, insa in data de 27 aprilie, s-au tranzactionat la un pret de 0,104 lei. Capitalizarea companiei a ajuns la 2,19 miliarde lei. Rafinaria Petromidia are un capital social de 2,10 miliarde lei.

Actiunile Rompetrol Rafinare Constanta au avut o evolutie pozitiva datorata in principal ridicarii perspectivei de rating acordate de doua agentii de rating, Fitch si Standard&Poors, dar si de finalizarea anchetei procurorilor in dosarul in care este investigata conducerea grupului Rompetrol.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri