Vanzarile foarte bune de anvelope de inalta performanta si de sisteme electronice pentru automobile, precum si productivitatea crescuta inregistrata la fabricile din Romania si Brazilia au avut cea mai importanta contributie in majorarea profitului trimestrial al Continental AG cu 22%
Continental AG, al doilea producator european de anvelope, a inregistrat in trimestrul intai din acest an un profit net de 270.5 milioane de euro, in crestere fata de perioada similara din 2005, scrie Bloomberg. Rezultatele peste estimari inregistrate de Continental s-au datorat vanzarilor foarte bune si cresterii ratei de profitabilitate prin mutarea productiei in tari precum Romania, unde forta de munca este mai ieftina decat in Europa de Vest si Centrala.

Compania germana cu sediul in Hanovra a preluat anul trecut pentru un miliard de dolari divizia de componente auto a Motorola Inc., manifestandu-si in urma cu doua saptamani interesul si fata de afacerea de piese auto VDO a Siemens AG. Continental dispune de patru miliarde de dolari in cash.

Producatorul german de componente auto a investit in Romania peste 250 milioane euro intre 2002 si 2006, iar in acest an va investi circa 50 de milioane euro in cele trei divizii prezente in tara noastra. Compania detine o fabrica de anvelope la Timisioara, in care a investit 170 de milioane de euro, productia estimata pentru acest an fiind de 13 milioane de anvelope, comparativ cu 11 milioane in 2006.

Germanii mai au in Romania la Sibiu un centru de inginerie si divizia de electronice Automotive Systems care produce unitati de comanda centrale si pentru usi, iar de anul trecut realizeaza si componente electronice pentru airbag-uri. Continental AG va mai investi aproximativ 20 milioane euro la Sibiu, pentru dublarea suprafetei de productie, de la 2.700, la 5.400 metri patrati si instalarea a maxim zece linii de productie a unitatilor de comanda pentru cutiile de viteza ale automobilelor.

Pe langa aceste doua divizii, Continental mai are in Romania divizia ContiTech, care produce la Timisoara tubulatura pentru sistemele de aer conditionat auto si curele de transmisie, iar la Carei, in judetul Satu Mare - furtunuri de racire. ContiTech are, in Romania aproximativ 1.000 de angajati, iar numarul se va dubla pana la finalul anului 2008. Prin recenta achizitie a Thermopol International Ltd., in Romania se va alatura diviziei Contitech si fabrica Thermopol de la Arad.

Continental AG are 85.000 de angajati in peste 100 de fabrici din 27 de tari, iar vanzarile grupului s-au apropiat anul trecut de 15 miliarde euro. Compania are aproximativ 2.700 de angajati in Romania, iar in urmatorii doi - trei ani intentioneaza sa mai angajeze inca 1.500.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri