Compania Mittal Steel Galati a revenit pe profit, inregistrand anul trecut 167 milioane lei profit net (47,38 milioane euro), in conditiile in care combinatul a incheiat anul 2005 cu o pierdere asemanatoare
Conducerea combinatului siderurgic Mittal Steel Galati discuta cu producatori de energie electrica pentru semnarea unui parteneriat, in scopul stabilizarii costurilor privind achizitia energiei electrice. "Unul din obiectivele principale ale Mittal Steel Galati pentru anul 2007 este semnarea unui parteneriat cu unul din producatorii de energie electrica. Deja suntem in discutii cu cativa dintre acesti producatori, fiind deschisi la orice fel de solutii de asociere, iar in urmatoarele 5-6 luni speram definitivarea unui astfel de parteneriat. Luam in calcul chiar acordarea facilitatilor de dezvoltare, in comun, a unei capacitati de productie a energiei electrice in cadrul combinatului de la Galati sau undeva in apropiere", a declarat potrivit NewsIn, Augustine Kochuparampil, director de operatiuni al companiei.

"Suntem nevoiti la o asemenea mutare din cauza cresterii costurilor, dar si a volatilitatii mari a pretului energiei electrice, care reprezinta circa 10-11% din costurile totale de productie. Dorim incheierea unor contracte pe termen lung de achizitie a unui volum ridicat de energie electrica, la un pret rezonabil, pe care sa-l putem estima in functie de anumiti parametri. Acest lucru ne va facilita elaborarea strategiilor de dezvoltare, prin controlarea in anumite limite a pretului energiei electrice", a declarat la randul sau, Arun Annachatre, directorul financiar al Mittal Steel Galati.

Compania Mittal Steel Galati a revenit pe profit, inregistrand anul trecut 167 milioane lei profit net (47,38 milioane euro), in conditiile in care combinatul a incheiat anul 2005 cu o pierdere de 161 milioane lei. Cifra de afaceri a companiei a fost anul trecut de 6,085 miliarde lei, in scadere cu 4,2% fata de anul anterior, cand compania a inregistrat o cifra de afaceri de 6,356 miliarde lei. "Obiectivul principal a fost cresterea produselor cu valoare adaugata, pentru a compensa costurile inregistrate la utilitati, minereu de fier si costurile legate de forta de munca", a declarat Augustine Kochuparampil.

Compania a investit, in 2006, peste 49 milioane dolari in proiectele tehnologice si mai mult de 35 milioane dolari in protectia mediului. In total, in cei patru ani post privatizare, investitiile realizate la Galati au insumat 450 milioane dolari, desi angajamentul contractual prevedea investitii de 351 milioane dolari in 10 ani, potrivit reprezentantilor companiei.

Investitii de 100 milioane dolari in 2007 pentru modernizare si mediu

Compania va investi in acest an 100-120 milioane dolari, pentru modernizari tehnologice, in scopul cresterii productivitatii, si in proiecte de mediu, pentru conformarea cu standardele romanesti de mediu. "Pentru a creste productivitatea avem doua solutii, fie producem la nivelul anului anterior cu mai putini angajati, fie pastram angajatii si crestem capacitatea de productie. Pentru acest an am ales varianta a doua si vom investi in modernizarea tehnologica", a mai declarat Augustine Kochuparampil. Potrivit lui, "numarul angajatilor se va reduce in acest an cu circa 1.000 de angajati, dar nu prin scaderea locurilor de munca, ci prin externalizarea unor activitati, pe care le-am identificat ca fiind auxiliare, cum ar fi fabricarea varului, fabricarea materialelor refractare".

Mittal Steel Galati intentioneaza ca la sfarsitul anului 2007 productivitatea sa atinga nivelul de 280 tone pe angajat pe an, de la 240 tone pe angajat pe an la sfarsitul anului trecut. In tarile din vestul Europei, productivitatea este de 500-600 tone pe angajat pe an si depinde de gradul de automatizare ridicat din fabrici.

"De asemenea, in perioada 2007-2008, in urma discutiilor cu reprezentantii Garzii de Mediu, vom investi circa 50 milioane dolari, in 13 proiecte, din care 11 in acest an, pentru a recupera decalajul de conformare cu standardele romanesti de mediu", a mai spus direcorul de operatiuni al Mittal Steel Galati. Investitiile vor viza in special intalatiile de degazeificare si de desprafuire. De la preluarea combinatului, s-au investit pe partea de mediu 75 milioane dolari, circa 17% din investitiile totale.

"Dorim ca in viitorul apropiat Mittal Steel Galati sa devina un centru de excelenta, in cadrul grupului Arcelor-Mittal, pe productia de fabricate plate", a continuat oficialul companiei. "Suntem in curs de implementare a unui sistem performant de planificare a productiei, si anume Brunner System", a adaugat Kochuparampil.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri